El Museu de la Universitat de València d’Història Natural celebra el sisé aniversari amb visites guiades

  • Servei de Cultura Universitària
  • 15 de febrer de 2024
 
Pretatgeria amb exemplars del Museu de la Universitat de València d’Història Natural

Dijous 15 de febrer el Museu de la Universitat de València d’Història Natural (MUVHN) celebrava el seu sisé aniversari. Com a anys anteriors, aquest dia es compartia amb el públic les col·leccions universitàries a través de visites guiades gratuïtes, en dos torns: a les 11 i 12 hores i romandrà obert al públic de 10 a 15 hores. A més, el públic assistent gaudia de les demostracions d'alguna de les tasques del personal del Museu, com la digitalització d'exemplars i impressió de models 3D, en disposar d'un laboratori amb aquesta finalitat.

El museu, situat en el centre del campus universitari de Burjassot-Paterna de la Universitat de València, es va inaugurar en 2018. Des de llavors, el nombre de visitants, alumnes de pràctiques d'empresa de màster i diversos graus, col·laboració i participació en exposicions temporals amb importants fons zoològics, paleontològics i geològics, visites d'investigadors, convenis amb diverses entitats i donacions de col·leccions científiques de diversa naturalesa, han augmentat.


El museu presenta dues sales expositives. A la sala de zoologia es poden contemplar una àmplia col·lecció d'aus, juntament amb mamífers terrestres i marins, representants tant de la fauna local com exòtica; a la sala de paleontologia i geologia es mostren col·leccions de minerals, roques organitzades segons el seu procés de formació, i una col·lecció paleontològica que recorre la història de la vida en la Terra des dels seus inicis fins a l'actualitat, finalitzant el recorregut amb una col·lecció de cranis que mostra l'evolució del nostre llinatge.


Molts dels exemplars exposats es consideren històrics, en provindre dels fons originals de l'antic Gabinet d'Història Natural de la Universitat de València que, per la seua història i antiguitat, donen visibilitat a un llegat de més de dos-cents anys en alguns casos.