Nanotecnologia, neurociència, agricultura sostenible i criptomonedes en la cinquena temporada de «Universo Sostenible» en TVE

  • Gabinet de la Rectora
  • 30 de març de 2022
 

Prop d'una trentena d'universitats espanyoles han produït la cinquena temporada d'aquesta sèrie audiovisual que exposa les principals línies d'investigació sobre temes d'interés científic i social, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència i Innovació (FECYT). Els 10 capítols s'emetran dins del programa «La Aventura del Saber», en La 2 de TVE, a partir del 20 d'abril de manera setmanal, i aprofundiran en la transmissió a la ciutadania d'un coneixement rigorós de la realitat.

El pròxim 20 d'abril comença la nova temporada de la sèrie «Universo Sostenible» en La 2, de TVE, dins del programa «La Aventura del Saber». Els 10 capítols que componen aquesta nova emissió coproduïda per Crue Universitats Espanyoles també podran veure's en tots els llocs web de les 29 universitats participants. Els temes d'aquesta nova etapa seran la nanotecnologia, la neurociència, estudis de diferents àrees relacionades amb la botànica, l'ADN, les plagues, l'agricultura sostenible, les criptomonedes i la vida més enllà de la Terra.
 

Igual que en les anteriors edicions, diferents persones de la comunitat científica explicaran de manera senzilla les claus dels avanços en els projectes d'investigació relacionats amb els progressos tecnològics que tindran un impacte important en un futur pròxim. Per a la seua realització també ha sigut fonamental la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) pertanyent al Ministeri de Ciència i Innovació.
 

El programa «La Aventura del Saber» cerca aprofundir en la transmissió a la ciutadania d'un coneixement rigorós de la realitat perquè aquesta siga més crítica i responsable en les seues decisions. D'altra banda, aquest nou projecte transmèdia permetrà també conéixer la reacció de la ciutadania davant els projectes científics presentats.
 

Universitats participants


El projecte Univers Sostenible és el resultat d'una coproducció dels serveis d'audiovisuals i les unitats de comunicació científica de 29 universitats pertanyents a Crue Universitats Espanyoles: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Cantàbria, Universitat de Castella-la Manxa, Universitat de Cantàbria, Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia (UCAM), Universitat de Còrdova, Universitat a Distància de Madrid (UDIMA), Universitat Europea, Universitat d'Extremadura, Universitat de Granada, Universitat de les Illes Balears, Universitat Internacional d'Andalusia, Universitat de la Llacuna, Universitat de Lleó, Universitat de Màlaga, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat de Múrcia, Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), Universitat Nebrija, Universitat Politècnica de Cartagena, Universitat Politècnica de Madrid, Universitat Politècnica de València, Universitat de Salamanca, Universidade de Santiago de Compostel·la, Universitat de Sevilla, Universitat de València, Universitat de Valladolid, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i Universidade de Vigo.
 

La iniciativa està sent coordinada pel Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València, que ha desenvolupat el disseny del format audiovisual i realitzat la seua producció executiva. Les emissions per TVE i la seua difusió a través de les multiplataformes universitàries començaran a partir del 20 d'abril de manera setmanal.