La Nau de la Universitat acull un debat sobre les relacions amoroses i la novel·la familiar

  • Servei de Cultura Universitària
  • 3 de novembre de 2023
 
Dolors López Alarcón a La Nau. Foto. M. A. Montesinos.
Dolors López Alarcón a La Nau. Foto. M. A. Montesinos.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, va acollir dijous, dia 2 de novembre, a les 19 hores, el debat 'Les relacions amoroses i la novel·la familiar', amb motiu de la publicació del llibre 'Dime', de Dolors López Alarcón. L’acte, que s'emmarca en les activitats de l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives i del cicle de Dones Creadores, es va celebrar a l'Aula Magna. L’entrada va ser lliure.

El debat va comptar amb les intervencions del ministre de Sanitat en funcions, José Manuel Miñones, la vicepresidenta segona de Les Corts Valencianes, Gabriela Bravo, la presidenta del Consell Escolar de l'Estat, Encarna Cuenca i Dolors López Alarcón. L'acte va estar presentat per la directora del Servei de Cultura Universitària, Adela Cortijo. 

'Dime' és una novel·la que explora les raons per les quals una dona no és capaç de trencar amb una mala relació amorosa que es prolonga en el temps. La mort d'un familiar li obrirà el camí cap a la resposta caminant per la seua "novel·la familiar", iniciant un viatge per les emocions, els records i els secrets familiars que condicionen la nostra manera d'estimar.

Dolors López Alarcón és professora i experta en comunicació, direcció i coordinació de grups. Des del 2021, forma part del primer Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana, on exerceix com a vicepresidenta. Va ser consellera en el Consell d’Administració de Ràdio Televisió Valenciana durant tres legislatures i regidora d’Igualtat, Cultura Festivals en l’Ajuntament de Benicàssim. A més, col·labora amb el Ministeri de Sanitat en la prevenció del suïcidi, un tema sobre el qual ha escrit guies i articles com 'Tractament del suïcidi als mitjans de comunicació' o 'Com parlar amb el nostre alumnat del suïcidi'. També ha liderat projectes de cooperació internacional per a formar a professionals de la comunicació en matèria de gènere i ha orientat a responsables de recursos humans sobre com evitar l'assetjament laboral. La seua trajectòria literària li ha valgut el premi Túria a la millor contribució literària 2020 per la seua novel·la 'Te Nombro'.

Gabriela Bravo és una fiscal i actualment ocupa el càrrec de vicepresidenta segona de les Corts Valencianes. Anteriorment, va ser consellera de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana i vocal del Consell General del Poder Judicial. És llicenciada en Dret per la Universitat de València i ha sigut presidenta de la Unió Progressista de Fiscals. Durant la seua trajectòria, ha posat en marxa l'Oficina de Denúncies especialitzada en violència de gènere, va rebre la medalla al mèrit professional de l'Escola Espanyola de Mediació i Resolució de Conflictes i Diari de Mediació, en reconeixement del seu treball fet en aquest àmbit. Una de les seues últimes aportacions va ser la creació del Fòrum Valencià per a l’Abolició de la Prostitució el 2021, des del qual s’ha posicionat com a líder del moviment abolicionista de la prostitució des de les institucions a Espanya.

Encarna Cuenca és la presidenta del Consell Escolar de l'Estat, el màxim òrgan consultiu del Govern en matèria educativa. Diplomada en Magisteri i llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, ha sigut mestra de primària i professora de plàstica en secundària. Ha desenvolupat diverses i importants responsabilitats en la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana. Des de setembre de 2015 fins al seu nomenament com a presidenta del Consell Escolar de l’Estat el 2021 va ser presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.

L'Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Societat, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d'actualitat.