Noguera i Herreras presenten a La Nau el seu llibre sobre les contradiccions del capitalisme

  • Gabinet de Premsa
  • 28 de novembre de 2017
 
Enrique Herreras, Ana Noguera.
Enrique Herreras, Ana Noguera.

Aquest 27 de novembre, el Centre Cultural la Nau de la Universitat de València va acollir la conferència 'Hi ha alternatives per a fer front als nous dilemes polítics, socials, culturals i ètics?' amb motiu de la presentació del llibre 'Las contradicciones culturales del capitalisme en el segle XXI', dels professors Ana Noguera i Enrique Herreras (Biblioteca Nueva, 2017). Aquest acte correspon a la programació del Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.

Els autors varen estar acompanyats per Manuel Mata, portaveu del grup socialista a les Corts Valencianes; Rafael Rivera, arquitecte; Rosal Solbes i Amparo Tórtola, periodistes, i presentarà la conferència José Ignacio Pastor, president de l’Associació Ciutadadans i Comunicació, que organitza l’acte. El lloc serà l’Aula Magna. L’entrada és gratuïta, limitada a la capacitat de la sala.

L’assaig, que està prologat per la filòsofa Victoria Camps, comença tractant les contradiccions i les paradoxes amb les quals s’ha iniciat el segle XXI. Els autors sostenen que la globalització econòmica crea una desigualtat imparable; que les persones sofreixen i moren sense ser objecte d’atenció en les dades macroeconòmiques; que el planeta s’ha empetitit amb la tecnologia i la demanda de recursos; que la política sembla absent i no ser capaç de garantir els drets humans, i que les democràcies troben enemics en poders invisibles que escapen del control públic.

En aquesta situació, Noguera i Herreras han elegit el fil conductor de Les contradiccions culturals del capitalisme, de Daniel Bell (escrit fa quaranta anys, en un moment previ a l’inici de la deriva cap al neoliberalisme) per plantejar la qüestió de si hi ha alternatives per a fer front a la realitat del segle XXI i als nous dilemes polítics, socials, culturals i ètics. El llibre no té respostes, sinó que és una invitació a reflexionar sobre els conflictes diaris que hem de fer front els ciutadans, amb la desigualtat com a problema més greu.

Ana Noguera, doctora en filosofia, és membre del Consell Valencià de Cultura de la Comunitat Valenciana i professora de sociologia i ciències polítiques de la UNED de València.

Enrique Herreras és professor d’ètica i filosofia política de la Universitat de València i articulista. Ha publicat La tragedia griega y los mitos democráticos.

Arxivat en: Lletres