El nou número de la revista Mètode analitza les relacions entre bellesa i natura

  • Mètode
  • 2 de desembre de 2022
 
Imagen de la noticia

El número 115 de la revista Mètode, coordinat pels professors de la Universitat de València Raquel Ortells Bañeres i Eduardo M. García Roger, analitza les relacions entre bellesa i natura des de diverses perspectives científiques.

El concepte de bellesa ha estat històricament lligat a l’estudi des de la filosofia i l’art, però també la ciència ha tractat d’analitzar i comprendre-la a partir de diverses perspectives. Vivim envoltats d’una bellesa diversa i aclaparadora, que es pot abordar tant des del punt de vista cultural com biològic, sociològic i neurològic, entre altres. Al monogràfic del número 115 de la revista Mètode, «Bellesa i natura» , podem veure com la ciència ha buscat explicar les causes i conseqüències evolutives que la bellesa sexual té al món animal. D’altra banda, s’analitzen les relacions existents entre natura, bellesa i art.

El monogràfic ha estat coordinat conjuntament per Raquel Ortells Bañeres i Eduardo M. García Roger, ambdós professors d’Ecologia i membres del Laboratori d’Ecologia Evolutiva de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (Universitat de València). A més, al número col·laboren experts com Juan Ignacio Pérez, Tamra C. Mendelson, Michael J. Ryan, Enrique Font, Enrique V. Font-Ferrer, Mónica Vergés i Romà de la Calle. La revista compta amb diverses obres que exploren les connexions entre bellesa i natura des de diferents punts de vista i estils. Tant l’obra que il·lustra la portada com les que acompanyen els articles del monogràfic van ser triades a partir d’un concurs per a artistes convocat per Mètode al febrer.

Ciència i còmic, evolució i un homenatge a Bruno Latour

El nou número de la revista Mètode, publicació editada pel Vicerectorat d'Investigació de la Universitat de València i dirigida pel professor de Periodisme Martí Domínguez, inclou també un dossier sobre ciència i còmic, coordinat per Julia Haba. Complementen el número peces com l’entrevista al catedràtic de Biologia Evolutiva Andreas Wagner, i l’article sobre el filòsof, antropòleg i sociòleg Bruno Latour, que va morir el passat mes d’octubre. A més, trobem una nova entrega de ‘Contes de ciència’, de Pere Puigdomènech, així com les habituals seccions dels seus col·laboradors.

El número 115 de Mètode tanca un any molt especial per a la revista, ja que en 2022 la revista ha celebrat el seu 30è aniversari. Per commemorar-ho, l’artista valencià Rafael Armengol ha elaborat una obra que podreu trobar a l’interior de la revista.