Obertura del curs acadèmic 2019-2020 al Campus d’Ontinyent

  • Gabinet de la Rectora
  • 29 d’octubre de 2019
 
Imagen de la noticia

El Teatre Echegaray de la localitat de La Vall d’Albaida va ser seu de l’obertura oficial del curs acadèmic al Campus d’Ontinyent celebrada aquest dimarts 29, acte que va estar presidit per la commemoració del 30 aniversari de la primera promoció del Màster en Direcció d’Empreses.

L’acte d’obertura del curs acadèmic 2019-2020 al Campus d’Ontinyent va estar presidit per la rectora de la Universitat, M.ª Vicenta Mestre, acompanyada per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell. La lliçó magistral va estar impartida pel reconegut cirurgià especialitzat en recanstruccions i trasplants, Pedro Cavadas, qui va pronunciar una conferencia sobre ètica, educació i sanitat a la qual va assistir un nombrós públic.

A més, van acudir el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, el gerent de la Universitat, Juan Vicente Climent, el degà d’Infermeria, Antoni Merelles, el director del Campus d’Ontinyent, José Cantó, membres del Personal Docent i Investigador (PDI), del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i de l’estudiantat del Campus d’Ontinyent així com representants de la societat civil, organitzacions empresarials i sindicals de la localitat de la comarca de La Vall d’Albaida.

Al seu discurs, la rectora M.ª Vicenta Mestre va anunciar la instal·lació del Parc Científic de la Universitat de València a Ontinyent, ‘un parc científic que completa la banda de la innovació i la transferència de coneixement com un dels pilars de l’activitat universitària’. ‘Continuarem treballant per avançar en aquest Campus, que és punta de llança de la presència en el territori d’una universitat pública, valenciana, líder en internacionalització, com és la Universitat de València’, va assegurar.

La lliçó magistral, sota el títol ‘Ètica i Educació en la sanitat’, va ser impartida per Pedro Cavadas. El cirurgià va afirmar que ‘l’ajuda humanitària és un preu raonable pel lloguer de viure en la zona fàcil del món’. ‘El motiu de l’ajuda humanitària és la pura decència. Si algú no pot ajudar, però no ho fa, és un indecent’, va destacar el doctor Cavadas.

Llicenciat en Medicina amb Menció d’Honor el 1988 i Doctor en 1995 per la Universitat de València, Pedro Cavadas va realitzar l’especialitat en Cirurgia Plàstica i Reparadora com metge intern resident a l’Hospital La Fé per a continuar amb la seua tasca social com cirurgià reconstructiu a diversos països d’Àfrica des de la seua Fundació sense ànim de lucre.