L’Observatori Cultural de la Universitat de València analitza la perspectiva territorial de la cultura mirant a l’entorn rural

  • Servei de Cultura Universitària
  • 23 de febrer de 2024
 
Xarrada de l'Observatori Cultural de la UV a La Nau.
Xarrada de l'Observatori Cultural de la UV a La Nau.

L’Observatori Cultural de la Universitat de València presenta al Centre Cultural La Nau el pròxim dijous 29, a les 18 hores, el seminari ‘La perspectiva territorial de la cultura: una mirada des de l’entorn rural’, que, a través de representants municipals de diferents realitats culturals locals, tractaran d’explorar l’horitzó cultural vinculat amb el territori.

Moderat pel coordinador del programa Ciutadania i Ruralitat del Ministeri de Cultura i Esport, Benito Burgos, que també s’encarregarà d’obrir l’encontre amb la ponència principal, l’Aula Magna de La Nau acollirà el seminari que comptarà amb les intervencions de l’alcaldessa de Vilafranca del Cid; Silvia Colom; els alcaldes de Potries, Sergi Vidal; Rótova, Jordi Puig; Carrícola, Pedro Altabert; i el regidor d’Art i Cultura de l’Ajuntament de Riba-roja del Túria, José Manuel Vila.

Tots cinc debatran sobre les possibilitats d’obertura de nous espais de participació a públics amb altres sensibilitats, a partir dels processos de vinculació amb el territori i l’entorn rural, des de l’arrelament amb la terra, el reconeixement de la identitat pròpia i la connexió amb qüestions mediambientals.

Els representats locals convidats en aquest fòrum de debat acostaran al públic assistent a les seues pròpies experiències de governança des de l’experiència cultural com a centre de la seua gestió.

Aquesta aproximació a la realitat rural proporcionarà les claus per a l'anàlisi crítica del context territorial, des de noves pautes de pensament i actuació per a un temps també nou.  Tot això, partint de la reformulació i la reescritura del relat del món rural i de la seua dimensió simbòlica, construint nous espais de trobada i de relació des d’una perspectiva comunitària i, en definitiva, deixant lloc per a l’experimentació i la innovació que, en darrera instància, mobilitzen el talent i les idees que l’entorn rural necessita.

El seminari, de caràcter presencial, tindrà lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. Les persones interessades a participar poden inscriure’s gratuïtament a través del web de l’Observatori: www.uv.es/observatoricultural  

 

Més informació: