L’Observatori Cultural UV analitza les dimensions de la crisi ecològic-social de la nostra societat amb l’escriptor i filòsof Jorge Riechmann

  • Fundació General UV
  • 11 d’octubre de 2023
 
Jorge Reichmann. Imatge de Demian Ortiz
Jorge Reichmann. Imatge de Demian Ortiz

L’Observatori Cultural de la Universitat de València posarà sobre la taula el debat entorn el concepte de les “humanitats ecològiques” i el desenvolupament de la “simbioètica” que, sota el títol, ‘Metanoia - Sobre la conversió ecosocial que necessitem’, protagonitzarà el professor d’Ètica i Filosofía política de la Universidad Autónoma de Madrid, Jorge Riechmann.

La conferència tindrà lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau el pròxim 18 d’octubre, a les 18 hores, i estarà moderada pel cap responsable d’Iniciatives de l’Observatori, Raúl Abeledo. L’assistència és gratuïta i requereix d’inscripció prèvia.

Des de mitjans de la dècada dels vuitanta, aquest prolífic autor d'assajos s'ha dedicat a reflexionar sobre les diferents dimensions de la crisi ecològic-social en què està submergida la societat.

L'ecologia política i el pensament ecològic des del qual planteja els seus postulats prenen forma en el concepte “humanitats ecològiques”, a través del qual busca desenvolupar una “simbioètica” en el marc d'una cultura amiga de la Terra i des d'una perspectiva dialògica i interdisciplinària. La conferència abordarà, precisament, la seua proposta –tan ineludible com innegable– per a la transició ecosocial i l'assentament d'una nova concepció de societat sostenible.

Entre altres propostes i nocions, Riechmann advoca per una reducció dràstica de l’ús d’energia o el canvi de disvalors prevalents a la nostra societat.

Jorge Reichmann

Jorge Riechmann (Madrid, 1962) és professor titular d’Ètica i Filosofia política de la Universidad Autónoma de Madrid. Com a assagista i poeta ha dedicat bona part de la seua obra a l’anàlisi i la reflexió de la dimensió de la crisi ecològica, recollides en llibres com “Otro fin del mundo es posible”, “Informe a la Subcomisión de Cuaternario” o “Ecosocialismo descalzo”.

Més informació: