L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València dóna dos concerts a Madrid i Saragossa

  • Fundació General UV
  • 29 de febrer de 2024
 
L'Orquestra Filharmònica UV en concert al Auditorio Palació de Congresos de Saragossa

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, dirigida per Hilari Garcia, ha fet una xicoteta gira que li ha portat al Auditorio del Palacio de Congresos de Saragossa i a la Universidad Complutense de Madrid.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València es troba immersa en plena temporada concertística. Així doncs, com a part de les audicions programades, l’OFUV ha oferit un concert en l’Anfiteatro Ramón y Cajal de la Facultad de Medicina de la Universidad Complutense de Madrid divendres 1 de març.

En paraules del director de l’Orquestra, el programa que l’agrupació musical universitària ha preparat per a aquesta xicoteta gira, que combina música del romanticisme francès amb una obra de caràcter impressionista d’un compositor valencià contemporani,  “és exigent, artísticament elevat i des del punt de vista tècnic, complex”.

Obria el programa el Carnaval romà, opus 9 d’Hector Berlioz, seguit per la  Simfonia en re menor de César Franck. El concert s’inscriu dins del programa d’activitats i intercanvis amb altres formacions musicals de la Xarxa d’Orquestres Universitàries Espanyoles SINERGIA, en què participa de manera habitual l’Orquestra i que es produeix després de la participació de l’Orquesta Sinfónica de la Universidad Complutense de Madrid  en l’última edició del festival Serenates.

Després del seu pas per aquesta institució acadèmica centenària, l’OFUV tornava a l’Auditori del Palau de Congressos de Saragossa diumenge dia 3 per actuar al costat d’altres formacions musicals universitàries en el marc del 44 Cicle d’Introducció a la Música, en el programa ‘Les Orquestres Universitàries’. En aquesta ocasió, a més de les composicions ja esmentades d’Hector Berlioz i César Franck, el programa incloïa una selecció de Sorolla del compositor valencià Juanjo Colomer. 

“Ho hem muntat en molt poc de temps -a penes mes i mig-, amb la complexitat afegida de la preparació en període d’exàmens, però el talent dels músics ha fet possible armar un repertori seriós i de qualitat, amb un resultat positiu i artísticament valuós, que ja es va plasmar al concert d’Ontinyent del passat 22 de febrer, i que també ho ha sigut en aquesta gira”, ha expressat Garcia.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València compta amb el suport i el patrocini de Caixa Popular. Va ser creada l’any 1995, amb l’objectiu de proporcionar als seus membres una formació d’alta qualitat en interpretació orquestral, amb professorat especialitzat per a cadascuna de les famílies instrumentals. L’OFUV té actualment una plantilla de 91 joves músics, en la seua majoria universitaris, amb una edat mitjana de 20 anys. El seu director titular és Hilari Garcia.