El Palau Ducal de Gandia acull el Concert de Primavera de la Universitat

  • UVGandia
  • 9 de maig de 2024
 
Imagen de la noticia

Dimecres 15 de maig a les 19h va tindre lloc aquest concert a càrrec de la Camerata La Stravaganza. La cita fou al Pati d'Armes del Palau Ducal i va comptar amb la presència de la Vicerctora de Cultura, Ester Alba, acompanyada de la delegació xilena que visita aquestos dies la Universitat.

La Camerata La Stravaganza va presentar a Gandia un monogràfic dedicat al magnífic compositor i violinista Antonio Vivaldi, una de les figures més representatives de l’estil barroc italià. En aquest concert, el públic va tenir l’oportunitat d’escoltar algunes de les seues obres més destacades, com el Concert per a dos violoncels en sol menor, i també se n’hi presentaran algunes de més desconegudes, com la joia oculta que és la Simfonia en sol major, anomenada Il coro delle muse

La Camerata La Stravaganza, que rep el nom a partir de la col·lecció de concerts d’Antonio Vivaldi del seu Opus 4, naix com una agrupació de joves intèrprets de diferents llocs de la Comunitat Valenciana. El seu objectiu principal és promoure l’activitat musical i impulsar l’esperit jove al llarg del territori valencià, mitjançant programes temàtics i variats, amb la intenció d’acostar el públic a obres fora del repertori comú.

Els membres d’aquest grup són titulars de les principals orquestres joves del panorama nacional i internacional, entre les quals destaca l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, que promou aquesta actuació. Es troben units i unides per la mateixa il·lusió de fer música en conjunt i desenvolupar les seues virtuts, a partir d’un treball basat en la cooperació, el sentit de grup i la passió. La majoria dels membres integrants de la Camerata són estudiants destacables de l’Escola Superior de Música d’Alt Rendiment (ESMAR) i del Conservatori Superior de Música Joaquim Rodrigo (CSMV) de València.

Imatges: