El periodista Adolf Beltran imparteix una conferència sobre Vicent Ventura, a la Facultat de Filologia

  • Gabinet de Premsa
  • 7 de març de 2024
 
Un moment de la conferència.
Un moment de la conferència.

El periodista Adolf Beltran, director de l’edició valenciana d’elDiario.es, va impartir dijous 7 de març la conferència ‘Vicent Ventura i la condició ciutadana’. L’acte estava organitzat per la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació a propòsit del centenari del naixement del polític i periodista Vicent Ventura.

Adolf Beltran ha treballat en Noticias al Día, El Temps, El País (on va ser responsable del suplement cultural Quadern i elDiario.es. Ha publicat novel·les i articles en diferents revistes literàries, i va editar la correspondència entre Joan Fuster, Vicent Ventura i Josep Garcia Richart.

Vicent Ventura va nàixer a Castelló de la Plana el 1924, i va morir a València el dia de Nadal de 1998. El 1962 va participà en el IV Congrés del Moviment Europeu, celebrat a Munic, un fet que va costar-li l’exili, primerament, i un confinament a Dénia, en retornar. Fou un dels fundadors del Partit Socialista Valencià (PSV) el mateix 1962. Anys després va fundar l’agència de publicitat Publipress, amb socis com Andreu Alfaro, Francesc Jarque, Luis Torres o Josep La Roca.

Després de la desaparició del PSV, participà en la constitució del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), que va abandonar posteriorment, i de la coalició Unitat del Poble Valencià.

Personalitats del món de la cultura, el periodisme, la universitat i la política valenciana integren una comissió, encapçalada per Anna Aguilar, neboda de Vicent Ventura, i per dos nebots de la seua esposa, Marina Peris, sota la coordinació de Francesc Pérez Moragón, per a organitzar els actes del centenari.