La política i investigadora Jazmín Beirak convida a “desgovernar la cultura” en una conferència a La Nau

  • Fundació General UV
  • 24 de febrer de 2023
 
Jazmín Beirak i Raúl Abeledo.
Jazmín Beirak i Raúl Abeledo.

L’Observatori Cultural de la Universitat de València va organitzar la conferència ‘Cultura ingovernable: l’autonomia cultural com a necessitat democràtica’, el passat 23 de febrer, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, que va impartir la política, historiadora de l’art, gestora cultural i investigadora Jazmín Beirak.

Beirak va ser presentada pel director acadèmic de l’Observatori, Raúl Abeledo, en una activitat que reflexionà sobre un dels principals reptes que enfronten les polítiques culturals públiques en l’actualitat: el resguard i la promoció dels drets culturals de la ciutadania.

En aquest sentit, “la invitació que ens fa la política, historiadora de l’art, gestora cultural i investigadora en polítiques culturals Jazmín Beirak Ulanosky és, precisament, desgovernar la cultura”, apuntaven des de l’organització. És a dir, “a regular les institucions perquè aquestes no regulen la cultura”. Una proposta que implica “promoure el compromís públic amb la cultura amb l’objectiu de garantir l’autonomia que es requereix per a propiciar la seua independència”.

Sobre la ponent
Jazmín Beirak Ulanosky és política, historiadora de l’art, gestora cultural i investigadora en polítiques culturals. Ha treballat al Museu de la Biblioteca Nacional d’Espanya i ha escrit sobre política cultural en diversos mitjans. Actualment és responsable de cultura de Más Madrid i diputada portaveu de cultura en l’Assemblea de Madrid des de 2015. Recentment ha publicat el llibre ‘Cultura Ingobernable’ (Ariel, 2022) sobre cultura i polítiques culturals.

Més informació: