Presentació de la Càtedra UV-VaSiC de Materials Avançats per a la indústria de microxips i semiconductors.

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 15 d’abril de 2024
 

La presentació ha tingut lloc en la primera edició del València Silicon Forum, un encontre en el que també s’ha presentat dues càtedres de la UPV i s’ha posat en valor el lideratge de la Comunitat Valenciana en aquest sector.

L’auditori de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana ha acollit el I València Silicon Forum, un esdeveniment organitzat pel València Silicon Cluster, la Universitat de València, la Universitat Politècnica, i en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i el PerteXip de microelectrònica i semiconductors.

Durant la jornada s’ha presentat les tres càtedres que han creat la Universitat de València i la Universitat Politècnica, i per a les quals han rebut quasi 14 milions d’euros del PerteXip.

Aquestes càtedres estan dirigides a materials avançats per a la indústria de microxips i semiconductors, en el cas de la UV; i al disseny electrònic i a xips fotònics en el cas de la UPV. Unes càtedres nascudes gràcies al treball i col·laboració entre empreses de microelectrònica i fotònica situades en l’entorn de València i les institucions educatives.

En l’acte van participar el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón; la delegada del Govern, Pilar Bernabé; el comissionat especial per al Perte de Microelectrònica i Semiconductors, Jaime Martorell, la presidenta de València Silicon Cluster, M. Teresa Bacete, la presidenta de la CEV, Eva Blasco; la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre; i el rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capilla.

La presidenta del clúster va explicar que el primer pas per a fer créixer el sector valencià va ser la creació del clúster, el segon l’impuls de les càtedres i la tercera serà la creació d’un campus internacional, que es focalitzarà en el talent i en les aplicacions en la indústria. Un campus per al que es sol·licitaran al govern 50 milions d’euros per a la seua creació.

I és que en l’actualitat la Comunitat Valenciana concentra un gran nombre d’empreses dissenyadores de xips. Una indústria que concentra uns 600 treballs. Així, el campus buscarà consolidar aquesta fortalesa i posar en marxa línies de fabricació.

El president de la generalitat, en la seua intervenció, ha anunciat que sol·licitarà al govern central la convocatòria d’una comissió bilateral per a concretar, dissenyar i avançar en el projecte.

El comissionat ha felicitat la Comunitat Valenciana per haver aconseguir la major captació d’aquestes ajudes. A més, ha assenyalat que el Perte continua i que s’estan desenvolupant projectes, potenciant i finançant tots aquells que propicien el lideratge en aquest sector a nivell europeu i mundial.

La delegada del govern ha assegurat que el PerteXip marcarà un punt d’inflexió en una indústria que va a ser clau en un futur. Una indústria, que com ha assenyalat la presidenta de la CEV, a la que Europa arriba tard al joc de l’autonomia de semiconductors però que la Comunitat Valenciana està davant una oportunitat única de capitalitzar el moment.

Per últim, els rectors de les universitats públiques de valència han celebrat les sinèrgies establertes, afirmant que el projecte és una aposta estratègica per al futur de la comunitat valenciana.