Presentació a Gandia del Diploma de Postgrau sobre Canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental

  • UVGandia
  • 30 de setembre de 2021
 
Un moment de la presentació del Diploma sobre Canvi Climàtic a Gandia.
Un moment de la presentació del Diploma sobre Canvi Climàtic a Gandia.

Dijous 30 de setembre va tindre lloc la presentació de la primera edició d'aquest nou títol. Es tracta del primer postgrau a la Comunitat Valenciana dedicat íntegrament a l’estudi, diagnòstic i disseny d’estratègies relacionades amb la lluita contra el canvi climàtic. Les classes s'iniciaran la setmana que ve i tindran un format híbrid: combinaran les classes presencials i en línia.

El passat dia 30 de vesprada va tindre lloc la presentació de la primera edició del Diploma d'Especialització sobre Canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental que tindrà lloc a Gandia durant aquest curs 2021/2022. En total,  han estat vora vint-i-cinc les persones matriculades en aquest pioner títol que els permetrà obtenir els coneixements bàsics sobre sostenibilitat ambiental i canvi climàtic, atenent tant als territoris urbans com als espais rurals i prestant especial atenció a l’entorn mediterrani. Els directors d'aquest títol, Carme Melo i Luís del Romero, han estat els encarregats d'explicar l'alumnat el temari que seguiran en les properes setmanes així com altra informació organitzativa a tenir en compte. Tant Melo com Del Romero són professors del Departament de Geografia de la Universitat de València. A més, Carme Melo és la Directora del Centre Internacional de Gandia de la UV, seu d'aquest títol.

Cal tenir en compte que el canvi climàtic és un dels reptes més importants als quals s’enfronta el present i el futur de la humanitat i que en els últims mesos ha estat relegat a un segon plànol a causa la crisi de la covid-19 tot i que se sap de múltiples connexions entre pandèmia i canvi climàtic. Així doncs, aquest nou postgrau posa sobre la taula la necessitat de canvis en els modes de producció i consum cap a alternatives sostenibles que posen en tensió el capitalisme com a sistema sociocultural i econòmic hegemònic.

Aquest títol tindrà una duració de 30 ECTS. Les classes s'iniciaran la propera setmana i tindran lloc els dimecres, en versió presencial, i els dijous, de forma online. La docència s'allargarà fins a juliol de 2022 i finalitzarà amb una eixida de camp així com en la realització d'un projecte aplicat en col.laboració amb administracions públiques, empreses i col.lectius de la societat civil.

Més informació:

Imatges: