El professor Ismael Mingarro, distingit per la Societat de Biofísica d’Espanya amb el Premi Manuel Rico

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 17 de maig de 2022
 
Ismael Mingarro.

La Societat de Biofísica d’Espanya (SBE) ha concedit el Premi Manuel Rico-Bruker Espanya en l’edició del 2022 a Ismael Mingarro, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València (UV), per la seua “sòlida i reconeguda trajectòria investigadora en la comprensió dels mecanismes de biogènesi, plegament i inserció de les proteïnes de membrana, integrant diferents disciplines dins de la biofísica, i pel seu compromís amb el desenvolupament de la Biofísica al nostre país”.

El Premi Manuel Rico-Bruker Espanya reconeix la tasca destacada de personal expert en biofísica que desenvolupe la seua activitat a Espanya, especialment durant els últims 10 anys. En aquesta XVIII edició ha considerat preferentment aportacions recents a les àrees de la Biofísica Estructural i Funcional.

El professor Mingarro està al capdavant del Grup de Proteïnes de Membrana de la UV, ha publicat més de huitanta articles científics en revistes internacionals de reconegut prestigi i és investigador principal de projectes del Pla Estatal de Recerca i del Programa Prometeu per a grups d’excel·lència de la Generalitat Valenciana. També ha dirigit onze tesis doctorals (tres Premi Extraordinari de Doctorat de la UV). A més, ha estat avaluador de projectes científics per a diverses agències internacionals (Noruega, França, Israel, Gran Bretanya i Canadà, entre d’altres), ha estat membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM), és actualment membre de la comissió adjunta en l’àrea Ciències de la Vida i de la Salut de la COSCE i, en l’àmbit de la Universitat de València, fou secretari i vicedirector de l’Escola de Doctorat.

Manuel Rico va ser un bioquímic espanyol que va treballar a l’Institut de Química-Física Rocasolano del CSIC, pioner en la utilització de ressonància magnètica nuclear. El premi en nom seu està dotat amb 3.000 euros i aquest any es lliurarà oficialment en el congrés que la SBE celebrarà a Bilbao els dies 20 i 21 de juny, i en què, a més, Ismael Mingarro oferirà una conferència.