El professor José Manuel Almerich, nou catedràtic d’Estomatologia de la Universitat de València

  • Gabinet de Premsa
  • 25 d’octubre de 2023
 
Imagen de la noticia

El professor José Manuel Almerich Silla ha obtingut la càtedra d'Estomatologia de la Universitat de València. El professor d’Odontologia va presentar aquest 20 d’octubre un projecte docent per a la impartició de l'assignatura Odontologia Preventiva i Comunitària, juntament amb el seu historial acadèmic i investigador i de gestió i un projecte d'investigació. Almerich va obtindre l'aprovació per unanimitat dels membres de la comissió avaluadora.

En la trajectòria investigadora del nou catedràtic destaca la seua especialització en l'epidemiologia de les malalties orals, objectiu principal del grup d'investigació que dirigeix a la Universitat de València. Ha dirigit 26 tesis doctorals i ha participat en 10 projectes d'investigació obtinguts en convocatòries públiques competitives, com a resultat dels quals ha publicat 74 articles en revistes indexades en el JCR, més de 85 articles en altres revistes, 16 capítols de llibres i ha presentat més de 200 comunicacions científiques en congressos nacionals i internacionals.

En l'àmbit docent, Almerich ha impartit docència en llicenciatura, grau, màster i doctorat, a més de diversos títols propis. Ha rebut un reconeixement del programa Docentia, en el període 2015-2020, amb la màxima qualificació de 200 punts. A més, ha exercit la coordinació del Grau en Odontologia i del Màster Universitari en Ciències Odontològiques, a més de la coordinació de diferents assignatures de grau i de màster. Ha signat més de 50 contractes d'accions de transferència amb empreses i institucions, des de l'inici d'estes activitats en 1995.

Almerich ha participat activament en la Universitat de València com a membre del Claustre, Junta de Centre, Comissió d'Estatuts i altres comissions assessores en què s'ha sol·licitat la seua participació. Ha sigut vicedegà de la Facultat de Medicina i Odontologia, director del Departament d’Estomatologia i actualment és delegat de la rectora per a la Docència en Centres Assistencials.

Des de 2007 és director general de la Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València, que agrupa les clíniques de la Universitat de València (Odontologia, Podologia, Optometria, Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia, Logopèdia i Psicologia). També ha sigut director de la Càtedra ERESA de Diagnòstic Mèdic i actualment ho és de la Càtedra Escola Valenciana d'Estudis de la Salut – GlaxoSmithKline – Universitat de València.

En 1994 va ser el primer president electe de la Societat Espanyola d'Epidemiologia i Salut Pública Oral, societat científica en la qual ha ocupat diferents càrrecs i format part de grups de treball en els quals s'han elaborat informes i recomanacions sobre la salut pública oral a Espanya.