La professora britànica Cathryn Costello parla de refugiats i justícia global, en el cicle ‘Conferències Kapuściński’

  • Gabinet de Premsa
  • 22 de març de 2024
 
Cathryn Costello.
Cathryn Costello.

Cathryn Costello, professora de Dret Internacional en la University College de Dublín, participa el dilluns (25 de març) a la Universitat de València, en el marc de les ‘Conferències Kapuściński sobre Desenvolupament’. Costello parlarà sobre ‘Displacement crises, international law and global justice’, a les 17 hores, al Saló de Graus Ascensión Chirivella de la Facultat de Dret.

El cicle de ‘Conferències Kapuściński sobre Desenvolupament’, que porta el nom del periodista i escriptor polonés Ryszard Kapuściński (1932-2007) estan organitzades per la Comissió Europea, el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament i una xarxa d’universitats i grups de reflexió associats. Les conferències ofereixen als estudiants l’oportunitat de conéixer i debatre qüestions com el canvi climàtic, l’economia, la transició energètica, l’eficàcia de l’ajuda, les relacions entre Europa i Àfrica i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Les conferències es retransmeten en directe a través de la seua pàgina web (https://kapuscinskilectures.eu/) i en les xarxes socials. Des de 2009, més de 40.000 participants –en directe i en línia– han assistit a més de 130 conferències.

Cathryn Costello és catedràtica de Dret Mundial dels Refugiats i les Migracions en la Facultat de Dret Sutherland de la University College de Dublín. Anteriorment va ser catedràtica de Drets Fonamentals i codirectora del Centre de Drets Fonamentals de l’Escola Hertie (2020-2023), i continua sent professora visitant a l’Escola Hertie. Va ser també catedràtica Andrew W Mellon de Dret Internacional de Refugiats i Migració en el Centre d’Estudis sobre Refugiats de la Universitat d’Oxford (2013-2023).

Costello és una destacada estudiosa del dret dels refugiats i la migració, i en el seu treball també explora la relació entre la migració i el Dret laboral. Actualment és la investigadora principal de RefMig, un projecte d’investigació de cinc anys que explora la mobilitat, el reconeixement i els drets dels refugiats, i del projecte AFAR (Algorithmic Fairness for Asylum Seekers and Refugees) finançat per la Fundació Volkswagen. També ha investigat per a ACNUR, el Consell d’Europa i el Parlament Europeu. És doctora en Dret per la Universitat d’Oxford.

Més informació: