La professora Carmen Rodilla, nova presidenta de la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana

  • Gabinet de Premsa
  • 28 de juliol de 2021
 
Carmen Rodilla Martí.
Carmen Rodilla Martí.

La professora de la Universitat de València Carmen Rodilla Martí ha sigut nomenada presidenta de la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana. El nomenament s’ha produït en la resolució del 15 de juliol del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per un període de 5 anys.

Rodilla Martí estarà acompanyada en la comissió dels vocals Carlos Gómez Asensio i José Miguel Corberá Martínez.

L'Estatut d'Autonomia configura com a exclusives de la Generalitat les competències en matèria de comerç interior i defensa de les persones consumidores i de usuàries, sense perjudici de la política general de preus, la lliure circulació de béns, la legislació sobre la defensa de la competència i la legislació de l'Estat.

Basant-se en estes facultats es crea la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana (CDC) i s'aprova el seu reglament, com a òrgan encarregat de preservar el funcionament competitiu dels mercats autonòmics valencians i garantir l'existència d'una competència efectiva en els mateixos, protegint-la per mitjà de l'exercici de les funcions de resolució d'expedients sancionadors per conductes prohibides per la Llei 15/2007, de 3 de juliol, de Defensa de la Competència, així com les d'arbitratge i promoció en la matèria a través de l'emissió d'informes, dictàmens, estudis i restants funcions que li atribuïxen les normes que la regulen.

Carmen Rodilla Martí és professora ajudant doctora del Departament de Dret Mercantil de la Universitat de València des de 2018. És llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques i de l’Administració en 2012. Doctora per la Universitat de València des de 2017 amb la investigació ‘La fixació d’un preu excessiu per explotació com il·licit del Dret de la competencia. Màster en Dret de l’Empresa (2014) i diversos cursos en centres internacionals sobre formació especialitzada. Ha publicat nombrosos articles en revistes especialitzades sobre dret mercantil i dret de la competència, entre altres. Ha realitzat estades en centres d’investigació a Munich, Paris, Florència i Viena.