Un projecte de la Universitat per al reciclatge de vehicles elèctrics, premi ‘Posem la primera Pedra’, de LafargeHolcim Sagunt

  • Gabinet de Premsa
  • 2 de desembre de 2022
 
Miguel Romero, Lola Garzón, Sonia Marín, Jostin Marín.
Miguel Romero, Lola Garzón, Sonia Marín, Jostin Marín.

Atriamove, un projecte creat per l’estudiant de la Universitat de València Miguel Romero, i per Jostin Marín, de la Politècnica, ha aconseguit el segon premi ‘Posem la primera Pedra 2022’, de LafargeHolcim Sagunt, dotat amb 4.000 euros. El projecte analitza el reciclatge de vehicles elèctrics.

Miguel Romero estudia en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE). La startup AtriaMove basa el seu projecte en el re-commerce de vehicles elèctrics certificats i amb garantia, per a incentivar la mobilitat sostenible. La idea de negoci es dirigeix a la compra de vehicles elèctrics de segona mà. Després del seu recondicionament en tallers associats i obtinguda una certificació, es posen a la venda a través d’una plataforma en línia.

L’objectiu és convertir-se en la planta de reciclatge de vehicles elèctrics més gran d’Europa, en línia amb el creixement del sector de la mobilitat sostenible entorn d’un 40% anual.

La Facultat d’Economia ha acollit la jornada d’emprenedoria dels premis ‘Posem la primera Pedra 2022’, de LafargeHolcim Sagunt. L’obertura la va realitzar el degà, Francisco Muñoz Murgui, juntament amb el director de la fàbrica de LafargeHolcim a Sagunt, José Luis Coleto, i la responsable de Recursos Humans de la zona de Llevant i Catalunya de LafargeHolcim, Ester Pérez, que ha realitzat un balanç d’aquests deu anys dels guardons.

Han continuat amb la primera taula redona sota el títol ‘Emprenem?’, moderada per la vicedegana d’Emprenedoria i Relacions amb l’empresa, Lola Garzón, i composta per la presidenta de l’Associació d'Emprenedores de la Comunitat Valenciana (ESTIME), Milagros Llopis; la tècnica en emprenedoria de la Càtedra INCREA i professora associada del departament d’administració d’empreses de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), Laura Martínez; la coordinadora de l’equip d'assessorament i mentorització del Centre Europeu d’Empreses i Innovació de València (CEEI), Francisca Frías; el responsable d’Emprenedoria d’ESIC Emprenedors al Campus València d’ESIC Business & Màrqueting School, Arturo Ortigosa; i la gerent del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics d'Obres Públiques de València i Castelló (CITOP), Alicia Bielsa.

El segon bloc s’ha centrat en les experiències reals d’emprenedoria. En aquesta taula, moderada per Sonia Marín, de la Unitat d’Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén), han participat Matilde Tatay, responsable del comité de relacions externes i integrant de la Junta Directiva de l’Associació d'Empresàries i Professionals de València (EVAP); Ángel Martínez, president de la comissió de RSE de l’Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), així com responsables d’algunes de les pimes i startups guardonades en aquests deu anys com les saguntines Zausan, General Drons i Symula.