El pròxim 03 d'abril comença la nova temporada de la sèrie «Universo Sostenible» en La 2, de TVE, dins del programa «L'Aventura del Saber»

  • Taller d'Audiovisuals
  • 25 de març de 2024
 
capçalera Universo Sostenible

Els 9 capítols que componen aquesta setena temporada coproduïda per Crue Universitats Espanyoles i capitanejada per la Universitat de València també podran veure's en les plataformes web de les 26 universitats participants i al seu torn coproductores.

Els temes d'aquesta nova etapa seran el covid persistent, impressions 3D, medicina de la complexitat, l'ús de fusta com a material sostenible, el microbiota, malalties cutànies, fem espacial o la restauració dels ecosistemes degradats.

Igual que en les anteriors edicions, diferents persones de la comunitat científica explicaran de manera senzilla les claus dels avanços en els projectes d'investigació relacionats amb els progressos tecnològics que tindran un impacte important en un futur pròxim.

El programa «L'Aventura del Saber» cerca aprofundir en la transmissió a la ciutadania d'un coneixement rigorós de la realitat perquè aquesta siga més crítica i responsable en les seues decisions. D'altra banda, aquest nou projecte transmèdia permetrà també conéixer la reacció de la ciutadania davant els projectes científics presentats.

Universitats participants
El projecte Universo Sostenible és el resultat d'una coproducció dels serveis d'audiovisuals i les unitats de comunicació científica de 26 universitats pertanyents a Crue Universitats Espanyoles: Universitat Autònoma Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Cantàbria, Universitat Catòlica de Múrcia (UCAM), Universitat de Castella-la Manxa, Universitat de Còrdova, Universidade dona Coruña, Universitat a Distància de Madrid (UDIMA), Universitat d'Extremadura, Universitat de les Illes Balears, Universitat Internacional d'Andalusia (UNIA), Universitat de La Llacuna, Universitat de Lleó, UNED, Universitat de Màlaga, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat Nebrija, Universitat Politècnica de Cartagena, Universitat Politècnica de València, Universitat Politècnica de Madrid, Universitat de Salamanca, Universidade de Santiago Compostela, Universitat de Sevilla, Universitat de València, Universitat de Valladolid i Universidade de Vigo.

La iniciativa està sent coordinada pel Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València, que ha desenvolupat el disseny del format audiovisual i realitzat la seua producció executiva.

Les emissions per TVE i la seua difusió a través de les multiplataformes universitàries començaran a partir del 3 d'abril de manera setmanal:

  • Cap.01 Què és el COVID persistent? (3 abril)
  • Cap.02 Què ens aporta un pulmó verd? (10 abril)
  • Cap.03 Impressores 3D (17 abril)
  • Cap.04 Què és la medicina de la complexitat? (24 abril)
  • Cap.05 És la fusta el material del futur? (8 de maig)
  • Cap.06 Existeix un segon cervell? (15 de maig)
  • Cap. 07 Quina causa el càncer de pell? (22 de maig)
  • Cap. 08 Què és el fem espacial? (29 de maig)
  • Cap.09 Què és la Restauració ecològica? (5 de juny)