El rànquing SCImago confirma que la Universitat de València té els millors estudis d’ADE d’Espanya

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 10 de març de 2023
 
Facultat d’Economia de la Universitat de València.
Facultat d’Economia de la Universitat de València.

Els estudis d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) de la Universitat de València són els millors d’Espanya, segons SCImago-Institutions Rankings (SIR), una classificació que avalua les 4.533 millors universitats i institucions de recerca científica. En aquest rànquing de Scopus, un dels principals proveïdors de dades bibliomètriques mundial, es mostra, a més, que a Econòmiques i Econometria el centre valencià és el segon millor del país, que la institució en conjunt ha avançat de la posició 4-5 espanyola el 2022 a la 3 el 2023 i que la UV ocupa la posició mundial 135 a l’indicador de Recerca.

Aquest rànquing compta amb una versió institucional i una altra per matèries, i classifica institucions que fan recerca, ordenades per un indicador compost que combina tres grups d’indicadors basats en recerca, innovació i impacte social mesurada per la visibilitat de la seua web. Aquestes institucions s’han seleccionat amb l’únic criteri que han de ser institucions universitàries i de recerca amb més de 100 articles publicats i inclosos a la base de dades Scopus.

Entre altres resultats, la UV ocupa el lloc 207 mundial, el número 65 a Europa i el primer de la Comunitat Valenciana. La classificació està liderada per la Universitat de Harvard.

Per matèries, la institució també destaca en quatre àrees, on es col·loca entre els cent millors centres del món. Són Odontologia (59), Arts i Humanitats (78), i Psicologia (79) i Ciències Socials (91), que corresponen a nivell espanyol a les posicions tercera, cinquena, segona i quarta, respectivament. En total, de les 20 matèries classificades, en nou la Universitat de València està entre els cinc millors centres espanyols: les quatre esmentades, ADE i Econòmiques, més Ciències Agrícoles i Biològiques (4), Ciències Ambientals (4) i Energia (5) .

 

Accés al SCImago-Institutions Rankings (SIR): https://www.scimagoir.com/rankings.php

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/V3PMNWr