Saó guanya les eleccions al Claustre de la Universitat de València

  • Gabinet de Premsa
  • 19 de novembre de 2021
 
Imatge d'arxiu d'una urna.
Imatge d'arxiu d'una urna.

El sindicat d’estudiants Saó ha sigut el més votat entre l’estudiantat de la Universitat de València en les eleccions per a la renovació total del Claustre, celebrades dijous 18 de novembre. També la resta de col·lectius ha elegit els seus representats en el màxim òrgan de representació de la institució acadèmica.

Saó ha obtingut 26 dels 75 escons reservats a l’estudiantat. Amb 20 representats han empatat el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) i la Unió d’Estudiants Valencians. El quart grup ha estat A Contracorrent, amb 3 escons. També han tret representació CREA (2), PAIDEIA (2), Anem Doctorands (1) i Lliure (ment) (1).

La participació de l’estudiantat s’ha situat en el 12,21%. En el PDI, en el 40,18%. I entre el PAS, en el 45,74%.

El Personal Docent i Investigador (PDI) doctor amb vinculació permanent elegia 153 membres; el PDI no doctor o sense vinculació permanent, 75 membres; i el Personal Investigador en Formació (PIF) tenia reservades 4 places. Els resultats del professorat, en les diferents categories, es pot consultar en aquest enllaç

El Personal d’Administració i Serveis (PAS) elegia 30 representants. El resultat d’aquest col·lectiu es pot consultar clicant ací https://www.uv.es/jelectoral/claustre/2021/Res_prov_pas.pdf

Un total de 55.029 persones estaven convocades a les urnes. D’elles, 47.828 integraven l’estudiantat, 5.111 pertanyien al Personal Docent i Investigador (en diferents categories) i 2.090 eren del Personal d’Administració i Serveis (PAS).

El Claustre és el màxim òrgan de representació de la Universitat de València. D’acord amb els Estatuts, està format per la rectora, que el presideix; la secretària general, que ho és del Claustre; el gerent, i tres-cents representants elegits. Els vicerectors, les vicerectores, els vicesecretaris i les vicesecretàries generals formen part del Claustre, amb veu i sense vot, llevat que tinguen la condició de representants elegits.

Cada quatre anys es renova totalment la composició del Claustre, i cada dos anys es renoven els representants de l’estudiantat.

Arxivat en: Claustre