Un seminari explica a universitàries com actuar davant de drogues de submissió química i el kit de la UV per a previndre-les

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 2 de juliol de 2021
 
Kit desenvolupat pel grup de recerca MODeLic de la Universitat de València que detecta la droga GHB o èxtasi líquid en begudes.
Kit desenvolupat pel grup de recerca MODeLic de la Universitat de València que detecta la droga GHB o èxtasi líquid en begudes.

El grup de recerca ScienceFlows de la Universitat de València (UV) durà a terme els dies 7, 9 i 15 de juliol a les 17:00 un seminari en línia orientat a joves universitàries en què es tractarà la submissió química o subministrar drogues per anul·lar la voluntat. També, i dins de el projecte NOSUM (Disseny i Avaluació d’un kit personal per prevenir les agressions sexuals per submissió química) es donarà a conèixer el kit desenvolupat pel grup de recerca MODeLic de la Universitat de València que detecta la droga GHB o èxtasi líquid en begudes.

Les participants podran recollir 3 kits en els punts específics de la seua universitat que seran utilitzats per les estudiants en qualsevol moment que consideren que les seues begudes han pogut ser contaminades.

L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar un kit ràpid, fiable i de fàcil ús que puga ser utilitzat en els contextos habituals de consum de begudes alcohòliques. L’ús d’aquests kits en entorns reals per part de les participants permetrà garantir que responen a les necessitats de les usuàries finals: joves, especialment dones.

Per a inscriure’s serà necessari contestar a una enquesta, triar el dia de preferència d’assistència al seminari i deixar les dades de contacte.

El GHB és una de les drogues més utilitzada en els delictes en els quals es busca anul·lar la voluntat de les víctimes. Aquest compost, conegut també com a èxtasi líquid, és incolor i és imperceptible al paladar quan està dissolt en begudes. Per això, el grup de recerca MoDeLiC de l’Institut Interuniversitari de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) i el grup ScienceFlows, ambdós de la Universitat de València, han llançat el projecte NOSUM, finançat pel Ministeri de Salut dins de el Pla Nacional de Drogues amb l’objectiu és desenvolupar i avaluar un kit de fàcil ús que permeta identificar de forma ràpida si una beguda ha estat contaminada amb àcid γ-hidroxibutíric (GHB).

 

INSCRIPCIÓ fent clic en aquest enllaç.