El sociòleg Mariano Fernández analitza a La Nau com les transformacions comunicatives afecten l’educació

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 2 de novembre de 2019
 
Imagen de la noticia

‘Investigar no eximeix innovar. La universitat en el nou ecosistema de l’aprenentatge’ és el títol de la conferència que va impartir dijous 31 d’octubre el catedràtic en Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, Mariano Fernández Enguita al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’acte, que va tenir lloc a l’Aula Magna, a les 19 hores, es va inscriure en les activitats de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives.

Fernández Enguita ha publicat una vintena de llibres, entre els quals es troben títols com ‘La educación en la encrucijada’ (Santillana, 2016) ‘Del clip al clic’ (con S. Vázquez, Ariel, 2017), ‘Más escuela y menos aula. La innovación educativa en un cambio de época’ (Morata, 2018), a més d’escriure tres centenars d’articles i capítols. Actualment, investiga sobre la professió docent i sobre l’aprenentatge i l’escola en l’era de la informació.

A ‘Investigar no eximeix innovar. La universitat en el nou ecosistema de l’aprenentatge’, Fernández Enguita es va encarregar d’analitzar les transformacions en l’ecosistema d’informació i comunicació als quals la societat actual assisteix, l’amplitud de la qual és equiparable a la de l’escriptura o a la de la impremta, però d’un abast més profund i amb un ritme molt més ràpid. Aquests canvis ja són visibles a l’escola i, particularment, en les universitats que es poden denominar hiperaulas.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que és configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.

Més informació: