Sofia Pérez Alenda, reelegida degana de Fisioteràpia

  • Gabinet de Premsa
  • 22 de març de 2024
 
Sofia Pérez, degana de Fisioteràpia
Sofia Pérez, degana de Fisioteràpia

La professora del Departament de Fisioteràpia Sofia Pérez Alenda ha sigut reelegida, per unanimitat de les 22 persones que componen la Junta de Centre, com a degana de la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València. Les eleccions s’han realitzat aquest divendres 22 de març.

L'equip que acompanyarà a la degana en aquesta nova etapa estarà format per les vicedeganes Marta Inglés de La Torre i Arancha Ruescas Nicolau, el vicedegà Manuel Zarzoso Muñoz i Carlos Forner Álvarez com a vicedegà d'Estudiants. A més, Mercè Balasch i Bernat serà la secretària del centre; Nuria Sempere Rubio, la coordinadora de la titulació; Marta Aguilar Rodríguez, la coordinadora de pràctiques externes de centre; i Lirios Dueñas Moscardó serà coordinadora de mobilitat.

La professora Sofía Pérez Alenda, és diplomada/graduada en Fisioteràpia (1999/2012), llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (2003) i doctora per la Universitat de València (2010). Va ser directora del Departament de Fisioteràpia entre el 2015 i el 2018, coordinadora de titulació del grau en Fisioteràpia des de juny de 2020 fins a març de 2021, i des de març de 2021 fins a l'actualitat degana de la facultat.

Sofía Pérez desenvolupa la seua activitat docent com a professora del Departament de Fisioteràpia des de l'any 2004, compta amb 3 quinquennis i 1 sexenni d'investigació. En l'àrea d'innovació educativa ha participat en 11 projectes relacionats amb la docència en el Grau en Fisioteràpia.

Sofia Pérez és la responsable del grup d'investigació Physiotherapy in Motion. Multispeciality Research Group (PTinMOTION) de la Universitat de València i coordinadora regional per a Espanya i Portugal de la European Physiotherapist network de la The European Association for Haemophilia and Allied Disorders (EAHAD). Desenvolupa la seua activitat investigadora fonamentalment en relació a la prevenció i tractament de les lesions musculoesquelètiques de les persones afectades d'hemofília, amb participació en més de 14 projectes d'investigació. Compta amb 70 publicacions en revistes d'alt impacte i més de 155 publicacions en congressos científics, i ha sigut convidada com a ponent en nombrosos cursos i reunions científiques d'àmbit nacional i internacional.