Una exposició visibilitza sociòlogues introduïdes en la wikipèdia per l’alumnat

  • 15 de maig de 2017
 
Una exposició visibilitza sociòlogues introduïdes en la wikipèdia per l’alumnat
Una exposició visibilitza sociòlogues introduïdes en la wikipèdia per l’alumnat

L’exposició ‘Sociòlogues en la wikipèdia’ mostra 24 autores de diferents disciplines i diverses associacions, institucions i la revista 'Pikara Magazine'. La mostra es pot visitar en el vestíbul de la Facultat de Ciències Socials. Es tracta d’una iniciativa realitzada per estudiantat de Socials i Ciències Polítiques dins d’una assignatura que imparteix la professora Capitolina Diaz i que pretén visibilitzar les dones de diverses disciplines en la wikipèdia.

Els treballs de l’alumnat de segon curs de l’assignatura ‘Anàlisi sociològic des de la perspectiva de gènere’ han consistit en buscar a una sociòloga, una feminista o una activista social que no estiguera en la wikipèdia en espanyol o en català i fer la seua biografia atenent a criteris acadèmics generals i específics de la wikipèdia.

El resultat són 31 entrades en l'enciclopèdia online. Sociòlogues com ara Lola Frutos, Olga Quiñones o Rita María Radl; activistes com Empar Bria, Justa Moreno o Regina Arrieta; antropòlogues com Josepa Cucó o Olatz González; pintores com Dolors Vázquez; filòsofes com Mónica Cavallé; arquitectes, polítiques, docents, historiadores o il·lustradores també es poden veure. Però a més, l’estudiantat ha introduït en la wikipèdia associacions com ara la Sociedad Progresiva Femenina i la Asociación de chicas musulmanas de España, també a institucions com la Unidad de Mujeres y Ciencia, i a la revista Píkara Magazine.

Tant des de la Fundació Wikimedia com la professora Capitolina Díaz, destaquen l’esforç d’aquest grup d’alumnes “que mereix ser conegut”. Així, amb el suport del deganat de la facultat i de la mateixa Fundació Wikimedia han preparat aquesta exposició perquè puga ser visitada per la comunitat universitària. Com que l’extensió dels articles era molt àmplia, per a l’exposició s’ha utilitzat la informació fonamental però la resta d’informació es pot seguir a través del mòbil amb el codi QR que apareix en cada autora.