Una trobada científica analitza el tractament de malalties cardiovasculars com l’aterosclerosi

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 1 de març de 2024
 
Imagen de la noticia

La Universitat de València i el Grup de Recerca en Cèl·lules Endotelials de l’Institut de Recerca Sanitària INCLIVA organitzen un esdeveniment des de dimecres i que conclou hui divendres a la Facultat de Medicina i Odontologia de la UV, per impulsar la col·laboració per abordar malalties cardiovasculars com l’aterosclerosi, una afecció crònica que afecta els vasos sanguinis, principalment les artèries, per l’acumulació de greixos, colesterol i altres substàncies.

L’esdeveniment, que es durà a terme sota la direcció de la professora de Fisiologia de la Universitat de València Susana Novella, té la finalitat de reforçar la xarxa europea basada en tecnologies òmiques i integració de dades a través d’aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial. S’hi reuneixen 85 experts dels equips de treball de l’Acció COST europea AtheroNET-Red.

La trobada, inaugurada per Carlos Hermenegildo, vicerector de Recerca de la UV, té com a objectiu principal garantir una gestió eficient i promoure la col·laboració i l’intercanvi de coneixements entre els participants. Això es fa mitjançant activitats que impliquen la coordinació dels grups de treball, el seguiment dels objectius del projecte i l’establiment d’estratègies i plans futurs.

Mitjançant AtheroNET es pretén facilitar la col·laboració entre investigadors i experts en el camp de la malaltia cardiovascular ateroscleròtica, per implementar enfocaments òmics i la integració de dades mitjançant l’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial.

“La rellevància i la novetat d’aquesta acció rau en la necessitat d’abordar amb noves tecnologies les malalties cardiovasculars que representen una de les causes principals de morbimortalitat a tot el món. Utilitzar enfocaments òmics pot ajudar a dissenyar estratègies de prevenció més precises i de tractament personalitzat, cosa que millora els resultats clínics en els pacients”, explica la doctora Susana Novella.