La rectora Mavi Mestre llig el manifest institucional de la Universitat amb motiu del 25N

  • Unitat d'Igualtat
  • 24 de novembre de 2023
 
La rectora de la Universitat Mavi Mestre durant la lectura del manifest
La rectora de la Universitat Mavi Mestre durant la lectura del manifest

La Universitat de València s'ha sumat a la commemoració del 25 de noviembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones amb diversos actes que han tingut lloc aquesta setmana. La rectora de la Univerrsitat de València Mavi Mestre ha llegit el manifest institucional el divendres, dia 24, a les 13 hores en el Claustre de La Nau Centre Cultural.

L’acte institucional ha comptat amb una lectura de poemes i també estava previst que es presentara la nova imatge de l’Espai Violeta, el recurs creat a la Universitat de València per a previndre la violència masclista en la comunitat universitària i es va anunciar la desena edició del premi Olga Quiñones.

Els actes institucionals s'han iniciat enguany a la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, aquest dimarts 21 de novembre amb una taula redona que portava per títol #seacabo. Nous temps per a les dones en l'esport. En l’encontre intervingueren l'esportista professional de tir al plat i actual secretària de l'Associació per a Dones en l'Esport Professional, Pilar Calvo; la periodista i autora del ‘Manual d’Estil Periodístic d’Esport Femení" Anna Boluda; la directora de la Càtedra ‘Dona i Esport’ UV-GVA, Maite Pellicer; i la directora del Servei d’Esports de la Universitat de València, Ana Gómez.

Divendres, 24 de novembre a les 13 hores en el Claustre de La Nau Centre Cultural, va tindre lloc la lectura del manifest institucional a càrrec de la rectora Mavi Mestre.

Els actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones omplin els campus amb tallers, debats, cinefòrums i conferències. A més, de les façanes de Rectorat, de La Nau i de les biblioteques dels campus pengen pancartes morades per a commemorar el 25N.

A la Facultat de Socials han programat un taller de prevenció de l'assetjament per al seu alumnat i a la Facultat de Dret un debat sobre la justícia patriarcal. Cine-fòrum a Geografia i Història, conferències sobre les dissonàncies entre el discurs i la realitat empírica de la prostitució a Psicologia i jornades sobre violència menstrual a Fisioteràpia han conformat alguns dels actes programats als centres.

En el Campus de Burjassot-Paterna estava prevista la inauguració d'una sala de lactància i al Centre Internacional de Gandia, la professora de la Universitat de Barcelona, Lídia Puigvert oferix una conferència, aquest dimecres dia 29, sobre la prevenció de la violència masclista en infància i adolescència.

La Nau Centre Cultural ha omplit totes les seues sales amb una exposició que presenta treballs de diferents col·leccions d'art en les quals la denúncia de la violència masclista o la reivindicació de la llibertat de les dones han estat protagonistes.

Concerts, documentals i exposicions han completat el programa d’activitats de la Universitat de València amb motiu del Dia Internacional contra la Violència cap a les dones.

Més informació:

Imatges: