La Universitat acull la III Trobada sobre Oligonucleòtids Terapèutics amb especialistes i empreses avantguardistes del sector

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 24 d’octubre de 2023
 
imatge smot

L’Institut de Recerca Sanitària la Fe de València, en col·laboració amb l’empresa Arthex Biotech, han organitzat la III Trobada Espanyola sobre Oligonucleòtids Terapèutics (Spanish Meeting on Oligonucleotide Therapeutics, SMOT III), a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València els dies 26 i 27 d’octubre. L’esdeveniment reuneix experts i expertes, l’avantguarda en investigació i emprenedoria i empreses inversores per fomentar la col·laboració i promoure els avanços en el camp dels oligonucleòtids terapèutics (ON).

Aquest tipus de molècules estan cobrant gran rellevància en l’àmbit de cerques de teràpies per a malalties que no tenien tractament. Es tracta de molècules d’ADN o ARN sintètiques dirigides específicament a la seqüència de la diana responsable de la malaltia o d’algun dels símptomes.

SMOT III té com a objectiu proporcionar una plataforma per discutir i compartir històries d’èxit d’empreses destacades i projectes innovadors al camp no només dels oligonucleòtids, sinó també del desenvolupament de medicaments innovadors, dispositius mèdics i interessants projectes biotecnològics. Durant l’esdeveniment, que arranca el dijous 26 d’octubre a les 9.20 hores, emprenedors presentaran les seues idees i avanços, amb la qual oferir una perspectiva única sobre el futur de la indústria i la pròxima generació de teràpies.

A més, es posarà èmfasi en les claus per desenvolupar un projecte emprenedor des de l’acadèmia i es donaran consells per atraure inversió privada i pública. Finalment, investigadors líders i empreses compartiran els seus últims descobriments, incloses noves estratègies de disseny, tecnologies de síntesi i administració de fàrmacs, així com eines per facilitar aquests desenvolupaments i compartiran resultats prometedors d’estudis preclínics i clínics.

Aquest esdeveniment compta amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciències i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, de l’Oligonucleotide Therapeutics Society (OTS) i d’empreses patrocinadores (Asphalion, LGC Axolabs, Polypeptide, Wuxi TIDES, Sylentis i Deltalab-Biorad Laboratories, Hoffman Eitle, Abzu Aps, Arthex Biotech, Fisher Scientific) així com de l’Institut Universitari de Biotecnologia i Biomedicina (BIOTECMED) de la Universitat de València.

 

Més informació sobre SMOT III (registre i programa) fent clic ací.

Imatges: