La Universitat acull la segona edició de Women Lead. Shaking Science

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 7 de febrer de 2025
 

L'esdeveniment celebrat a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia va reunir més de 400 participants i diverses personalitats del món científic i tecnològic per a analitzar el lideratge femení en la ciència, la innovació i la tecnologia.

El passat dijous 6 de febrer, l'Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de València va acollir la segona edició de «Women Lead. Shaking Science (WLSS)».

Una trobada en la qual es va analitzar el lideratge actual de les dones en la ciència, la innovació i la tecnologia, els problemes, reptes i dificultats que enfronten, i es van brindar algunes claus sobre com mantenir-se en els llocs directius.

Més de 400 persones es van inscriure en aquesta segona jornada amb el lema 'Women Lead. Shaking Science'. Entre els ponents destacats van estar la Vicepresidenta Executiva de la Comissió de Dona i Ciència del CSIC i Vicepresidenta de l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT), Carmen Mayoral; la Programme Officer at the International Telecommunication Union Office for Europe from the United Nations, Valentina Stadnic; el Rector Emèrit fundador de la Universitat de Luxemburg, ex-president del Consell Superior d'Investigacions Científiques i ex-president de la European University Association, Rolf Tarrach; el President Executiu de la Fundació Valenciana Premis Rei Jaume I, Javier Quesada; el Chief Scientific Officer i cofundador de Monod Bio, Neolukin Therapeutics i Axxis Bio, Alfredo Quijano, i la CEO de ASTI TechGroup i presidenta de ASTI Talent and Technology Foundation, Verónica Pascual, entre altres.

L'esdeveniment va constar d'una primera part amb xarrades magistrals i tres taules redones que van abordar temes relacionats amb el lideratge de la dona en la ciència i la tecnologia. A la vesprada, les assistents van participar en diferents tallers en els quals es van generar propostes i solucions per a les actuals i futures líders científiques. Alguns dels temes tractats van ser «El poder de connectar per a liderar», «Converses per al desenvolupament», «L'art de fer que altres facen» i «Com comunicar enganxant a la teua audiència». Aquests tallers van estar liderats pel grup de coaches del projecte FUTURA, totes elles professionals certificades per la International Coach Federation (ICF).

La segona edició de WLSS va comptar novament amb el suport de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), la Federació Espanyola de Centres Tecnològics (FEDIT), la Fundació Premis Jaume I, l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT) i la Universitat de València (UV), entre altres institucions nacionals i internacionals.

La jornada es va emmarcar en el projecte FUTURA, liderat per l'Associació Espanyola per al Desenvolupament Executiu en la Ciència + la Innovació + l'Art (ASEDEC+I+A), que persegueix tres objectius principals: acostar coneixement, experiència i ferramentes en lideratge a les dones científiques, incrementar el desenvolupament tecnològic i científic i potenciar el talent femení científic.