La Universitat celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic a Ontinyent

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 30 de novembre de 2023
 
Acte d'obertura

El Centre Cultural de Caixa Ontinyent de la localitat de La Vall d’Albaida ha sigut la seu de l’acte d’obertura oficial del curs acadèmic 2023-2024 al Campus d’Ontinyent, un curs en el que es celebrarà el 25 aniversari de la constitució d’aquest campus.

L’acte va estar presidit per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; acompanyada per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el director general d’Universitats, José Antonio Pérez; el vicepresident de Caixa Ontinyent, Santiago Aniceto; i el degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Ferran Calabuig. Ruth Beitia, atleta especialista en salt d’altura, va ser l’encarregada de pronunciar la lliçó magistral sobre el paper de les dones en l’olimpisme, a través de la seua experiència personal i professional.

A més, també van acudir, la secretària general, M. Elena Olmos; la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes; la vicerectora de Cultura i Societat, Ester Alba; el gerent de la Universitat, Juan Vicente Climent; el director del gabinet de la rectora, Joan Enric Úbeda; el degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia, Antoni Merelles; la degana de la Facultat de Magisteri, Ana Botella; així com també representants de la corporació i govern municipal i representants de la comunitat universitària i d’associacions i organitzacions d’Ontinyent.

Aquest any la ciutat d’Ontinyent i la Universitat celebren el 25 aniversari de l’obertura de l’Extensió Universitària de la UV a La Vall d’Albaida. Durant aquest quart de segle, la Universitat s’ha anat expandint des de la seua ubicació original fins el que hui és un campus universitari, comptant amb programes de grau, postgrau i una important activitat formativa i cultural al llarg de tot l’any.

En la seua intervenció, la rectora de la Universitat va destacar la importància d’aquest curs acadèmic, doncs 2024 serà un any de celebració en el que es commemoraran, també, 525 anys de la fundació de la Universitat de València. Així mateix,va voler agrair a la ciutat d’Ontinyent i al seu alcalde, el compromís demostrat tots aquests anys i l’haver treballat conjuntament amb la Universitat propiciant un desenvolupament econòmic, social i cultural del municipi.

Tant la rectora com l’alcalde van fer al·lusió a la implantació d’una subseu del Parc Científic de la Universitat de València com “el següent pas” en el creixement del Campus: “S’han fet reunions i l’objectiu es trobar els espais adequats i les empreses que puguen instal·lar-se al Campus”, va recordar la rectora.

Jorge Rodríguez va assenyalar que el 25 aniversari del Campus “és un bon moment per repassar la feina feta conjuntament per la Universitat amb l’Ajuntament, Caixa Ontinyent i la resta de patrons de la Fundació Universitària, i també per mirar al futur, tant en la subseu del Parc Científic en la que s’està treballant com en la possibilitat de la implantació d’un quint grau que puguera servir de nou revulsiu per al creiximent del Campus”.

En la seua intervenció Beitia va fer en primer lloc un repàs històric de l’evolució de la presència de la dona en l’esport i en concret en l’àmbit de l’olimpisme, per a després parlar del cas concret de l’evolució de l’esport femení a Espanya, amb al·lusions a nombroses dones que han estat referents esportius des de Lilí Álvarez, la primera espanyola olímpica en 1924 fins als recents èxits d’esportistes com Lydia Valentín, Carolina Marín o ella mateixa, recordant finalment la seua trajectòria esportiva personal, que l’ha portat a ser considerada la millor atleta espanyola de la història.

 

Ruth Beitia

Nascuda l’1 d’abril de 1979 a Santander, és una atleta espanyola, especialista en salt d’altura. En 1998 va batre el seu primer rècord d’Espanya a l’aire lliure, saltant 1.89m, el qual va superar en reiterades ocasions, essent la primera atleta espanyola en superar els dos metres. Dotze vegades campiona d’Espanya a l’aire lliure i quinze vegades campiona en pista coberta des de 2003 fins 2006. Campiona d’Europa a l’aire lliure en 2012, 2014 i 2016, i medalla de bronze al Campionat Mundial de 2013. Campiona olímpica als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro en 2016 i Premi Reina Letizia en 2017.

Imatges: