La Universitat celebra a La Nau la ‘Nit de Sant Joan’ amb un espectacle del seu Grup de Dansa

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 17 de juny de 2022
 
El Grup de Dansa de la Universitat en la Nit de Sant Joan de 2021.
El Grup de Dansa de la Universitat en la Nit de Sant Joan de 2021.

La Universitat de València convida a la comunitat universitària a gaudir de la màgica ‘Nit de Sant Joan’, el pròxim dijous, dia 23 de juny, al Centre Cultural La Nau, amb un espectacle nocturn al Claustre. Es tracta de l'estrena de l'espectacle ‘Elionor de Villena’, una producció del Grup de Dansa de la Universitat de València, amb la música de l'Acadèmia Capella de Ministrers (Acadèmia CdM).

A les 22 hores, el Grup de Dansa interpretarà ‘Elionor de Villena’, una producció dirigida pel coreògraf Toni Aparisi. L'obra tracta la vida i obra de Villena a través de la poètica de la dansa i de la música per a posar l'accent en ella: la seua lluita feminista en la literatura i l'Església. Les entrades per aquest espectacle, d’entrada gratuïta i exclusiu per a la comunitat universitària, es podran reservar dilluns, dia 20 de juny, a partir de les 9 hores, a través d'aquest enllaç

El coreògraf, a partir de la biografia i obra de Villena, ha creat una espècie de món on transiten idees que reivindiquen la dificultat de ser dona en aquella època i en l'actual. L'espectacle, que recull coreografies creades per Aparisi, “tracta la lluita de Villena per ser reconeguda com a pensadora independent a través d'un vestuari que recorda als hàbits que vestia Villena en el convent on va escriure la seua obra i d'una escenografia que cavalca entre el món medieval i el renaixentista”.

El Grup de Dansa de la Universitat de València va nàixer en el curs 2017-2018. En l'actualitat està dirigit per l'intèrpret, coreògraf i director d'obres de dansa contemporània, Toni Aparisi. Amb una amplíssima formació, des de l'art dramàtic, la perfomance, la dansa contemporània i les arts marcials, en la seua trajectòria destaquen diversos guardons, entre els quals es troben tres premis Max: Millor Intèrpret per ‘Ànima’ (2007), Millor Intèrpret per ‘Pinoxxio’ (2016) i Millor Coreografia per ‘Pinoxxio’, junt amb Rosángeles Valls (2016). Aparisi també acumula quatre Premis Abril al millor intèrpret masculí de dansa i diversos guardons al millor ballarí en els premis dels Arts Escèniques Valencianes i en altres certàmens.

Capella de Ministrers canalitza la seua dimensió pedagògica amb Acadèmia CdM, un projecte artístic en la línia de l'experimentació entorn de les noves propostes de reinterpretació del passat amb criteris històrics (Historically Informed Performance).

Més informació: