La Universitat convoca els premis Josep Martínez Bisbal per fomentar la igualtat lingüística en la divulgació científica

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 9 de febrer de 2024
 
Campus de Tarongers de la Universitat de València.
Campus de Tarongers de la Universitat de València.

El Vicerectorat d’Internacionalització i Multilingüisme de la Universitat de València (UV) ha convocat els premis Josep Martínez Bisbal a l’ús del valencià i la qualitat lingüística en la comunicació acadèmica i la divulgació científica, per impulsar la igualtat lingüística en les publicacions acadèmiques. El termini de presentació d’originals acaba l’1 de març.

Els guardons s’adrecen a aquelles persones que desenvolupen treballs de recerca o divulgació a la Universitat de València. El requisit fonamental per presentar una candidatura és que les obres hagen estat publicades el 2023, bé articles, llibres i/o capítols de llibres de comunicació acadèmica i divulgació científica. També és requisit que estiguen redactats en valencià, encara que puguen contenir citacions de textos en altres llengües.

La dotació econòmica de cada premi variarà en funció de la qualitat lingüística i del volum de text en valencià de les publicacions presentades, amb un màxim de 1.500 euros per candidatura. En queden exclosos els articles d’opinió, els textos de llengua i literatura catalanes, i didàctica d’aquestes, així com els textos que hagen estat corregits o traduïts pel Servei de Llengües i Política Lingüística o els textos que ja hagen estat premiats amb anterioritat.

Poden presentar-se a aquests premis aquelles persones que desenvolupen una tasca investigadora o divulgadora en qualsevol departament, institut, grup de recerca o organisme de la UV. A més, les candidatures són individuals, de manera que es pot presentar una sola sol·licitud per persona, encara que les sol·licituds poden incloure treballs col·lectius.

 

Josep Martínez Bisbal

Els premis Josep Martínez Bisbal (Catadau, 1950-València, 2021) han estat convocats en memòria del professor de Filosofia i vicerector d’Estudis de la Universitat de València entre el 1990 i el 1994, que va participar activament en el moviment democratitzador de la institució i es va implicar en la millora de la qualitat educativa a través de la Llei de reforma universitària de mitjans dels 80.

 

Bases de la convocatòria en aquest enllaç.

 

Imatges: