La Universitat coordina la xarxa espanyola d’unitats d’igualtat

  • Gabinet de Premsa
  • 1 de novembre de 2018
 
Amparo Mañés, directora de la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València
Amparo Mañés, directora de la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València

La Unitat d’Igualtat de la Universitat de València ha assumit la coordinació de Ruigeu (Red de Unidades de Igualdad para la Excelencia Universitaria) amb el propòsit de contribuir a donar visibilitat i reconeixement a la xarxa. Es tracta d’un grup compost per 50 universitats espanyoles que reuneix les diverses estructures que gestionen les polítiques d’igualtat universitàries: les unitats, oficines, observatoris, comissions, secretariats d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes de les universitats espanyoles.

Des del passat mes de setembre del 2018 l’equip de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València ha estat treballant en una nova organització de la informació, nou logotip i nova pàgina web on es pot consultar tot l’historial del treball realitzat fins ara.

Des que es van iniciar les Trobades d’Unitats d’Igualtat de les universitats espanyoles el 2008, s’ha treballat de manera conjunta i coordinada per aprofitar els esforços i recursos que cada universitat dedica a la promoció de les polítiques d’igualtat. A partir de l’any 2010, és la Universitat de Lleida qui assumeix formalment la coordinació de Ruigeu creant un espai web des del qual donar visibilitat al treball que es realitza i a les conclusions que s’extrauen de cadascuna de les trobades anuals, celebrades de manera rotatòria a les universitats que en formen part.

La Xarxa d’Unitats d’Igualtat per a l’Excel·lència Universitària pretén:

  • Compartir experiències, activitats, solucions i recursos.
  • Informar-se, assessorar-se i donar-se suport mutu.
  • Generar polítiques i accions comunes per a superar els obstacles que dificulten o impedeixen la consecució de la igualtat entre dones i homes.
  • Visibilitzar la defensa de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a les universitats.
  • Establir vincles amb entitats públiques i privades, locals, autonòmiques, estatals i internacionals compromeses amb la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i la no discriminació per raó de sexe.

La nova pàgina web amb què arranca aquesta etapa és un punt de trobada per a treballar per la consecució dels objectius exposats. Atés el seu caràcter públic, té com a finalitat informar sobre les activitats en matèria d’igualtat entre dones i homes de les diverses universitats i facilitar l’assessorament i els recursos digitals a totes les persones que consulten la plataforma.

 

 

Més informació: