La Universitat estrena un documental sobre Blasco Ibáñez

  • Gabinet de Premsa
  • 22 de febrer de 2018
 
Blasco Ibáñez
Blasco Ibáñez

La Universitat de València ha presentat aquest dimecres (21 de febrer) el documental 'Revelant Blasco Ibáñez' dirigit per José Ángel Montiel. L’estrena tingué lloc a l’auditori Joan Plaça del Jardí Botànic.

Revelant Blasco Ibáñez és un documental –de 52 minuts de durada- de caràcter biogràfic que narra els principals fets i assoliments del personatge dins el seu context històric. També revela aspectes poc o gens coneguts de l'escriptor mentre s'interroga sobre quines foren les seues motivacions essencials. Perquè... Què perseguia Blasco Ibáñez amb el seu moviment constant i la seua fortalesa proverbial: instaurar els valors de la Il·lustració a València? Una revolució política i social? Enriquir-se fabulosament? Assolir la glòria literària reservada a Cervantes, Victor Hugo, Zola i altres? Experimentar amb els avanços tecnològics i dominar noves formes d'art i comunicació? Ser el protagonista d'una vida de novel·la, de la qual es parlarà en la posteritat? Tot alhora o consecutivament? Ell va dir que de jove, sols volia ser mariner. Va ser moltes coses Blasco Ibáñez, però no mariner.

El documental compta amb les intervencions de reconegut professorat, experts i investigadors com Joan Oleza, Javier Varela, Emilio Sales, Ana María Martínez, Francesc Martínez, Antonio Laguna, José Antonio Piqueras, Rosa Ana Gutiérrez, Román Gubern o Javier Lluch-Prats que aporten la seua visió del personatge.

Aquest projecte de la Universitat de València ha estat possible gràcies a totes les persones i institucions que han col·laborat, i especialment gràcies a la col·laboració prestada per la Generalitat Valenciana i la Universidad Nacional del Mar del Plata. I per mitjà de la coordinació i producció del Taller d'Audiovisuals de la Universitat han fet possible aquesta iniciativa de divulgació i reflexió sobre la vida de Vicente Blasco Ibáñez.

 

Arxivat en: Cultura