La Universitat i la fundació que presideix Fernández de la Vega formaran en igualtat de gènere dones africanes

 
María Teresa Fernández de la Vega, Esteban Morcillo, Antonio Ariño
María Teresa Fernández de la Vega, Esteban Morcillo, Antonio Ariño

Formar en igualtat de gènere i en lideratge de la dona a Àfrica és l’objectiu del conveni de col·laboració que han firmat aquest dimarts 10 d’octubre l’exvicepresidenta del Govern d’Espanya i presidenta de la Fundación Mujeres por África, María Teresa Fernández de la Vega i el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo. La primera beneficiària d’aquesta acció és una jove marroquina, Fatine Sakri, titulada en Administració i Direcció d’Empreses i feminista que vol contribuir a la transformació social del seu país i treballar per la visibilització de la dona i per aconseguir-ne la igualtat.

A l’acte han assistit el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño; la vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, Maria Vicenta Mestre; les conselleres d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador; de Justícia, Gabriela Bravo; i de Sanitat, Carmen Montón; la directora general d’Universitats, Josefina Bueno; la directora de l’Institut de la Dona, Maria Such. També han estat en l’acte el delegat del Rector per a la Cooperació, José Miguel Soriano; la directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat, Amparo Mañés; l’exministra Carmen Alborch; i degans de diferents centres de la Universitat. 

Maria Teresa Fernández de la Vega ha destacat la importància d’aquest programa “per l’impacte que produeix la transferència de coneixement en les joves, sobretot d’Àfrica, on les dones són el motor del continent, el gran motor de la societat”. De la Vega ha recordat que les dones africanes mantenen el 90% de l’economia informal; produeixen el 80% dels aliments i, sustenten a més del 40% de les famílies del continent. La presidenta ha afegit que en les dones “tenim posades totes les nostres esperances i l’estada que van a fer ací serà molt positiva i beneficiosa per a elles però també elles ens aportaran saviesa i coneixements d’un altre continent, una altra cultura i costums. Aprendrem molt d’elles”. A més, ha apuntat que a Àfrica existeix una gran discriminació i amb iniciatives com aquesta es vol donar suport al talent i treballar perquè siguen les dones les que promoguen els canvis.

El rector, Esteban Morcillo, s’ha referit al compromís de la Universitat en temes de cooperació, igualtat i sostenibilitat i s’ha mostrat satisfet de poder participar en un programa d’aquest tipus juntament amb la fundació que presideix De la Vega.

Amb aquest conveni es beca a la jove Fatine Sakri que cursarà el màster de Gènere i Polítiques d’Igualtat de la Universitat de València i després tornarà al seu país per tal de posar en pràctica els coneixements adquirits. La selecció l’han feta la Universitat i la Fundació entre aspirants del continent africà.

Després de la firma del conveni, Maria Teresa Fernandez de la Vega ha oferit la conferència ‘Mujeres, fronteres y globalización’, en l’Aula Magna de l’edifici històric de la Nau.

Conveni 
El conveni firmat amb la Fundación Mujeres por África té l’objectiu de promoure la igualtat de gènere i el lideratge de la dona, en particular a Àfrica, a través d’activitats promogudes per les dues institucions. La  fundació és una entitat privada sense ànim de lucre creada en 2012 per Fernández de la Vega. El seu principal objectiu és contribuir al desenvolupament del continent africà a través del suport i acompanyament a les seues dones, que constitueixen el seu gran motor de progrés. L’entitat està compromesa amb la democràcia, la pau, els drets humans i el desenvolupament econòmic i social sostenible.

A través del conveni marc, ambdues entitats es comprometen "a estudiar propostes que tinguen per objecte contribuir a millorar el desenvolupament de l'Àfrica i a realitzar els seus millors esforços per al disseny i implementació de projectes i programes destinats a potenciar la col·laboració en l'àmbit de la formació i la recerca universitària”.

Així mateix, impulsaran activitats per desenvolupar conjuntament programes de sensibilització de cara a aconseguir una major conscienciació ciutadana sobre els problemes existents a l'Àfrica y sobre les possibles solucions.

D'altra banda, mitjançant el conveni específic, la Universitat de València es compromet a assumir una beca d'estudis perquè una estudiant africana puga realitzar de forma gratuïta el Màster Universitari en Gènere i Polítiques d'Igualtat de la Universitat de València i que cobrirà allotjament i manutenció , desplaçament i una dotació econòmica de 400 euros en iniciar els estudis.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies