La Universitat lidera a Espanya el Rànquing de Xangai per matèries en Administració d’Empreses, Turisme i Dret

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 2 de novembre de 2023
 
Facultat d’Economia i Facultat de Dret de la Universitat de València.
Facultat d’Economia i Facultat de Dret de la Universitat de València.

El Global Ranking of Academic Subjects (GRAS), o Rànquing de Xangai per matèries, ha confirmat la Universitat de València (UV) entre les 50 millors del món en quatre àrees (Teledetecció, posició mundial 26; i Administració d’Empreses, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Turisme, les tres en el lloc 48). A més, en tres és la millor d’Espanya (Administració d’Empreses i també Turisme; i Dret, en l’interval 1-2). De les 29 matèries analitzades, la Universitat és primera absoluta d’àmbit valencià en 20, i en l’àmbit espanyol és segona absoluta en dos àrees més: Ciències Atmosfèriques i Teledetecció.

El GRAS classifica les 500 millors institucions del món (TOP500) en 55 matèries distribuïdes en 5 àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. És publicat per Shanghai Ranking’s Consultancy i en el cas de la Universitat de València, ha sigut analitzada en 29 matèries.

Així, la Universitat de València destaca a nivell internacional, a més de les citades, en Ciències Atmosfèriques (rang mundial 76-100); Física (101-150); Salut Pública (101-150); Infermeria (151-200) i Dret (151-200).

Pel que fa a l’àmbit estatal, la UV es troba en les primeres posicions del rànquing GRAS en Ciència i Tecnologia dels Aliments (rang 2-3); Salut Pública (2-3); Educació (2-11); Física (3-4); Medicina Clínica (3-6); Química (3-7); o Ambient/Ecologia (3-10).

Aquest rànquing utilitza una sèrie d’indicadors per a mesurar el rendiment de les universitats: Q1 (nombre de publicacions en revistes influents del primer quartil); CNCI (Impacte de les Cites Normalitzada, ràtio entre les cites d’articles publicats en una matèria i la mitjana de cites d’aquesta matèria) o IC (nivell de col·laboració internacional), entre d’altres.

 

Accés rànquing GRAS: https://www.shanghairanking.com/

Web Servei d’Anàlisi i Planificació UV: https://ir.uv.es/wV5qiPo