La Universitat lliura els diplomes als guanyadors i guanyadores de les olimpíadesUV

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 14 de juny de 2023
 

En aquesta edició han participat més de 1.800 alumnes de més de 440 centres educatius de la província de València. Els guanyadors i guanyadores rebran una ajuda a l’estudi de 1.000€ per al primer curs de matrícula a la Universitat de València.

L’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València ha acollit la cerimònia de reconeixement als guanyadors i guanyadores de les olimpíadesUV del curs 2023-2023, en un acte presidit per la rectora de la Universitat de Valencia, M. Vicenta Mestre; i acompanyada per la vicerectora d’Estudis, Isabel Vázquez; i la delegada per a la Incorporació a la Universitat, M. José Lorente, que han sigut les encarregades de lliurar els diplomes.

Aquest curs la participació s’ha incrementat respecte al curs anterior en vora 300 alumnes més, arribant a més de 1.800 participants d’un total de 444 centres educatius de secundària de la província de València.

Aquest curs, hi ha hagut un total de 69 estudiants guanyadors i guanyadores en les disciplines de biologia, clàssiques, economia, filosofia, física, geografia, geologia, història, història de l’art, informàtica, matemàtiques, química i valencià, en les que els guanyadors i guanyadores han sigut:

Olimpíada de biologia: Carolina Guillén Villarejo, Carlos Albuixech Bonet, Celia Lafuente Alcázar, Gemma Picot Pavía, Calia Lian Domingo Martí, Alba Baldomero Hilla, Lía Arencibia Flores, Pablo Martínez Gago, Marcos Valera Contelles i Sonsoles Zubieta Galeano.

Olimpíada de clàssiques: Inés Soler Gil, Moysha Inés Ingrosso, Adrián Martínez Fortuño, Helena Fuster Soriano, Ángela Cardona Ortega i Éric Martos García.

Olimpíada d’Economia: Enric Serrano Peris, Juan Martí Cabanell, María Boquera Tarín, Juan Tur Gadea, Teresa Puertas Peraire, Luís Núñez Valor, Clara Ballester Beneito, Salvador Canales Farfán, Diego Nunes Sardi i María Gamborino Blasco.

Olimpíada de Filosofia: Mireia López Zambrano, Carmen Martínez de la Casa Álvarez i Agustín Moreira Amorim.

Olimpíada de Física: Juan Moya Rico, David Cebolla Ruiz, Nicolás Merenciano Esteve, Héctor Gómez Taberner, Joan Pascual Ribes i Aleix Ortells Blanco.

Olimpíada de Geografia: Xavier Gea Rosaleñ, Erik Casero Galdón i Nicolás Bartual Cremades.

Olimpíada de Geologia: Núria Martínez Palanca, Ruth Gómez Pericàs, Claudia Fort Lloria i Marcos Díaz Ferri.

Olimpíada d’Història: Jorge Domínguez González, Raúl Miñano Santamaría, Paula Barberá Fernández.

Olimpíada d’Història de l’Art: Laura Gómez Dalmau, Álvaro Chilet Picazo i Avril Gómez Núñez.

Olimpíada d’Informàtica: Darío Martínez Ramírez, Daniel Nieto Pérez i Héctor Gómez Taverner.

Olimpíada de Matemàtiques: Darío Martínez Ramírez, Nicolás Merenciano Esteve, Ariadna Franch Pérez, Álvaro Salón Hernández, Alexandru-Andrei Tudor i Ángel García Andreu.

Olimpíada de Química: Sergio Garrido Bourkhaeva, Alexandru-Andrei Tudor, Joan Pascual Ribes, Jordi Álvarez Usina, José Pérez de Colosia Real i Sergio Santonja Gil.

Olimpíada de Valencià: Joan Pascual Ribes, Carla Blasco López, Miquel Sanz Freyre, Carme Naval Gorrita, Penélope Romero Alvarado i Mateo Gil Sáez.

OlimpíadesUV

Les Olimpíades de la Universitat de València tenen com a objectius fonamentals servir d’enllaç entre els estudis de secundària i els universitaris, el foment de l’estudi en diferents camps de coneixement per part de l’estudiantat de secundària, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica i afavorir que els estudiants i les estudiantes més destacats en diferents branques de coneixement cursen els seus estudis universitaris de grau a la Universitat de València.  

En elles poden participar els estudiants i les estudiantes de batxillerat, i excepcionalment de 4t de l’ESO, de centres d’ensenyament públics i privats, preferentment de la província de València.

 L'alumnat que resulte guanyador de l'Olimpíada rebrà una ajuda per a l'estudi per valor de 1000 €. Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que la persona guanyadora s'haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau en un centre propi de la Universitat de València.