La Universitat participa en el festival Igualment Fest, que reivindica la igualtat de gènere i fer front a la violència masclista

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 24 de novembre de 2019
 
Esta imatge mostra persones de l'Institut de Ciència Mol·lecular (ICMol) de la Universitat de València.
Personal de l'Institut de Ciència Mol·lecular (ICMol) de la Universitat de València, aquest matí a la Plaça de l'Ajuntament de València. Foto: ICMOL.

València ha acollit aquest diumenge 24 el festival Igualment Fest, una fira per celebrar la igualtat de gènere i fer front a la violència masclista des d’una visió positiva, artística i social. L’acte és part de la programació de l’Ajuntament de València amb motiu dels actes del 25 de novembre, i en ell ha col·laborat la Universitat de València, juntament amb institucions com Las Naves, l’IVAJ o la Generalitat Valenciana, entre d'altres.

Es tracta d’una jornada festiva, entre les 11 i les 14 hores a la Plaça de l'Ajuntament de València, en què entitats i agents culturals i socials han acostat a la ciutadania el missatge de la igualtat entre dones i homes. Tallers, concerts, actuacions musicals i activitats infantils han sigut els actes realitzats. Per part de la Universitat de València, l’Institut de Ciència Mol·lecular (ICMol) ha realitzat tres tallers científics per a xiquetes i xiquets: Són “Prepara el teu Blandi Blub”, “Tintes invisibles”, i “Vine i sintetitza ací el teu MOF d’esponja molecular i purifica les nostres aigües! Materials porosos per a salvar el planeta”.

Durant la jornada, la fira ha comptat amb una sèrie d’entitats de caràcter sociocultural que aposten per la igualtat de gènere. Cadascuna, ubicada al seu propi espai, ha donat a conéixer els seus objectius, programes i èxits enfocats cap a la igualtat. Entre elles, s'ha mostrat el projecte Girls4STEM (http://www.girls4stem.es/#/principal), dedicat a fomentar les vocacions STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), especialment entre les xiques, i que ha partit de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV). 

Igualment Fest ha estat conduït per la periodista Amàlia Garrigós, i al llarg del matí hi ha hagut intervencions musicals dels grups Lesbianbanda, Skankin Sisters and Friends, Sandra Bernardo i La Otra, a més d’actuacions com ara Ser o no ser mujer, Esa es la cuestión o Dominas, Chonis y Princesas.

 

Programació Igualment Festhttps://valencia25novembre.es/val/inici/