La Universitat participa en la preparació del Nou Atles d’Espanya Segle XXI

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de febrer de 2024
 
Participants en la reunió de llançament del nou Atles.
Participants en la reunió de llançament del nou Atles.

Els professors Ximo Farinós i Júlia Salom, del Departament de Geografia de la Universitat de València, coordinen dels grups temàtics ‘Articulació Territorial’ i ‘Estructura Econòmica’, respectivament, del Nou Atles d’Espanya Segle XXI. El llançament de la nova edició, fruit d’un acord entre l’Associació de Geografia Espanyola (AGE) i l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), s’ha fet recentment a Madrid. A l’acte hi va participar el professor Farinós.

Ximo Farinós i Júlia Salom són també membres de l’Institut Interuniversati de Desevolupament Local (IIDL) de la Universitat de València. Els treballs iniciats conduiran a una actualització de continguts respecte de l'anterior versió, publicada en 2018, en la què Farinós i Salom també van ser responsables dels esmentats grups temàtics.

L’Atles Nacional és un document geogràfic fonamental i complex que conté una recapitulació i una generalització dels coneixements científics contemporanis en el camp de la geografia física, econòmica, cultural i política del país. Serveix com a eina de consulta en afegir un valor essencial per al gestor públic, i en proporcionar el coneixement dels diferents aspectes que caracteritzen el territori en les activitats empresarials; al seu torn, constitueix un punt de referència educatiu per a la població en general.

Més informació:

Arxivat en: Geografia