La Universitat, tercera d’Espanya en el rànquing Webometrics, que mesura la presència i visibilitat a la web

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 31 de juliol de 2023
 
Campus de Tarongers de la Universitat de València.
Campus de Tarongers de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) ha millorat un lloc la seua posició entre les universitats espanyoles respecte a gener i ja és tercera d’Espanya en El Webometrics Ranking of World Universities, classificació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) que mesura la presència i la visibilitat de les institucions a la web. La institució, a més, ocupa la posició 203 mundial entre 11.991 centres –un lloc millor que fa sis mesos–, i es primera de la Comunitat Valenciana.

El rànquing Webometrics és una iniciativa del Cybermetrics Lab, grup de recerca del CSIC que des del 2004 publica dues vegades a l’any aquesta classificació. La UV només és superada en el conjunt del sistema universitari espanyol per la Universitat de Barcelona, i per la Universitat Complutense de Madrid, mentre que a nivell europeu ocupa el lloc 65. A escala internacional, el Webometrics el lideren les Universitats de Harvard i Stanford, i el Massachusetts Institute of Technology.

Per indicadors, en Obertura/Transparència, un indicador que mesura el nombre de cites dels seus principals autors, segons Google Scholar Citations, la Universitat ocupa la posició mundial número 186. En un altre indicador, Excel·lència, sobre el nombre d’articles acadèmics publicats en revistes internacionals d’alt impacte compresos entre el 10% més citat de les disciplines respectives, la UV és la 231 mundial. Pel que fa a Impacte i Visibilitat, és número 270, en referència al nombre de backlinks o xarxes externes amb enllaços que apunten a la Universitat de València).

 

Webometrics (pàgina Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/Q8y4JkL