La Universitat de València acull la 2a trobada de rectores i rectors de FORTHEM

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 23 d’abril de 2024
 
Estudiants

Aquesta reunió presencial de l'aliança d'universitats FORTHEM se celebrarà a la Universitat de València els dies 24 i 25 d'abril amb l'objectiu de continuar avançant en la cooperació i presa decisions, de cara a garantir l'èxit a curt i llarg termini d'aquest projecte conjunt entre nou universitats europees.

Aquesta conferència de rectores i rectors se celebra de manera presencial una vegada a l'any amb l'objectiu de donar visibilitat a FORTHEM en les universitats. L'any passat es va celebrar per primera vegada en la Universitat de Jyväskylä (Finlàndia) i en aquest 2024 la Universitat de València és la seu d'aquesta trobada. Amb la intenció de potenciar la visibilitat de FORTHEM, en aquesta ocasió també s'ha organitzat una reunió paral·lela dels responsables de Comunicació de les 9 universitats de FORTHEM, que posaran en comú objectius, resultats i línies de treball de cara a traçar un pla de comunicació de la xarxa.

La conferència de rectors i la reunió de Comunicació de FORTHEM se celebrarà al llarg del dimecres 24 i el dijous 25 d'abril, a través d'una intensa agenda de sessions informatives, reunions de treball, comissions de coordinació… una programació en la qual també es proposen visites a la ciutat de València i als espais emblemàtics de la UV com la Nau o el Parc Científic. A més, se celebrarà un concert de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València obert al públic en general, que tindrà lloc en el Centre Cultural La Nau el 25 d'abril a les 19:00 hores.

5 anys de FORTHEM

L'Aliança FORTHEM (Fostering Outreach within European Regions, Transnactional Higher Education and Mobility) va ser creada en 2019 i està formada per nou universitats: Dijon (França), Jyväskylä (Finlàndia), Magúncia (Alemanya), Opole (Polònia), Palerm (Itàlia), Riga (Letònia), València (Espanya), Universitetet i Agder (Noruega) i Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (Romania).

L'Aliança és una xarxa d'institucions que posseeixen el dinamisme i la flexibilitat per a experimentar formes innovadores de col·laboració. Gràcies a aquesta Aliança, la Universitat de València ha pogut intensificar la internacionalització dels seus cursos i de la seua investigació. Els seus estudiants, personal docent i administratiu poden participar en una sèrie d'activitats amb els seus homòlegs de les universitats associades: períodes de mobilitat llargs i curts, pràctiques, projectes de compromís cívic, cursos en línia o híbrids, docència en equip, intercanvis de bones pràctiques, setmanes de formació o docència a l'estranger, job shadowing, etc.

Arxivat en: