La Universitat de València acull un acte per a la promoció de Ciutats saludables i Sostenibles

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 29 de setembre de 2023
 

L'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València ha sigut, durant els dies 27 i 28 de setembre, seu de la Reunió d'Alt Nivell "Ciutats Saludables: Millorant la Salut, l'Equitat i la Sostenibilitat des de l'Àmbit Local", i que forma part de l'agenda de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea.

L'acte inaugural va comptar amb la participació del ministre de Sanitat en funcions, José Miñones; del conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Marcià Gómez; l'alcaldessa de València, M. José Catatá; i la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes, així com altres autoritats polítiques d'àmbit nacional, autonòmic i municipal.

L'objectiu principal d'aquesta trobada ha sigut compartir i visibilitzar experiències reeixides en promoció de la salut a nivell local a la Unió Europea. La reunió va comptar amb la participació de representants d'institucions europees i espanyoles, així com de diversos ajuntaments, amb la finalitat de ressaltar exemples concrets de bones pràctiques i promoure la seua implementació i difusió.

Un dels temes centrals de la trobada va ser la importància de promoure la cultura de la prevenció i crear entorns que fomenten hàbits saludables. Els participants van subratllar que la prevenció exerceix un paper fonamental en la sostenibilitat del sistema de salut i és essencial per a avançar cap a ciutats més saludables i equitatives.

Aquest esdeveniment destaca el compromís d'Espanya i la Unió Europea en l'impuls de polítiques locals que fomenten la salut, l'equitat i la sostenibilitat, i marca un important pas cap a la construcció de ciutats més saludables i resilients en el futur.

Arxivat en: Inauguracions