La Universitat de València acull les II Jornades d’Emprenedoria CRUE España

  • Gabinet de Premsa
  • 14 de desembre de 2023
 
Claustre de La Nau.
Claustre de La Nau.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull els dies 14 i 15 de desembre les II Jornades Emprenedoria CRUE España/Trobada d’Universitats MetaRed X Espanya, que reuniran un centenar de representants de les universitats espanyoles. La iniciativa està organitzada pel Vicerectorat d’Innovació i Transferència de la Universitat de València a través de la Unitat d’Emprenedoria (UVemprén)

Sota el format de diàlegs, ponències i experiències pràctiques en emprenedoria universitària, les sessions tracten també de difondre els primers resultats i experiència dels subgrups de treball d’emprenedoria de Metared X Espanya, analitzar el paper dels parcs científics universitaris en els ecosistemes d’innovació i d’arreplegar les aportacions d’algunes de les unitats d’emprenedoria més destacades del sistema universitari espanyol, així com de professionals rellevants, que ajudaran a descobrir palanques per a contribuir de manera col·laborativa des de les universitats al creixement de l’ecosistema d’innovació espanyol.

“Les organitzacions aprenen si les persones aprenen”, segons un dels lemes dels organitzadors. En aquesta línia, el programa està dissenyat per a contribuir a generar valor públic, dissenyant, desenvolupant i incentivant una nova cultura organitzativa capaç d’obtenir i secundar de manera activa les aportacions i recomanacions de les persones interessades en l’ecosistema d’emprenedoria d’aquest país en tots els àmbits.

La iniciativa impulsarà l’Observatori d’Experiències Pràctiques d’Emprenedoria CRUE - METAREDX, en el qual les universitats interessades poden presentar una bona pràctica mitjançant aquest formulari.

Les jornades comencen aquest dijous a les 15:30 hores amb la conferència inaugural titulada ‘Emprenedoria femenina en les universitats espanyoles”, a càrrec d’Ángela Pérez, fundadora i vicepresidenta de LifeScience de l’empresa biotecnològica Health in Code i Premi Rei Jaume I en 2022.

Tot el programa pot consultar-se clicant ací.