La Universitat de València celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física

  • 10 d’abril de 2017
 
Art marcial

La Universitat de València, a través del Servei d’Educació Física i Esports (SEF) es va sumar, el passat 6 d’abril, a la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, una iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a commemorar els beneficis que reporta l’esport.

La Universitat de València va viure una jornada d’activitats obertes per als membres de la comunitat universitària i la societat valenciana. Les danses del món, tai-txi, ioga i una taula redona van formar el programa d’activitats amb caràcter inclusiu titulat ‘Posa’t en moviment’ i que van tindre lloc al Pavelló de Blasco Ibáñez. 

L’organització del Dia Mundial de l’Activitat Física està coordinada mitjançant conveni entre la Fundació Trinidad Alfonso i les set universitats valencianes, sota la marca UniEsport. “Volem posar l’accent en la importància de la pràctica esportiva per a la salut i per això des de la Universitat de València ens vam sumar a la iniciativa de l’OMS a través de l’oferta d’activitats obertes i de caràcter inclusiu, per a tot el públic, membres de la comunitat universitària i ciutadania en general”, explicava el director del SEF, José Campos. 

La jornada esportiva va concloure amb la taula redona d’experts al Saló de Graus de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE), titulada ‘L’esport com a eina d’inclusió i de promoció d’estils de vida saludable’. La taula va estar moderada per José Campos al costat de José Nácher, professor titular d’Economia Aplicada de la Universitat de València, que va parlar sobre l’esport de base i inclusió social metropolitana a partir del cas pràctic del Club de Voleibol de Mislata; Alejandro Salvador, director de Màrqueting de Cárnicas Serrano, que va abordar la responsabilitat social de les marques a través de l’esport; Alejandro Martínez, responsable del programa ‘Setmana saludable’ de la FCAFE, que va impartir la ponència ‘Activitat física, salut i justícia social’; i Héctor Cabrera, atleta paralímpic que va participar en Rio 2016 i que va desenvolupar la conferència ‘L’esport de competició com a una via de perfeccionament personal’. 

Així va concloure una jornada que va deixar mostra dels beneficis de la pràctica esportiva.