La Universitat de València convoca la II fase de selecció de projectes artístics en el marc del concurs 'Residir en la investigació'

  • Servei de Cultura Universitària
  • 21 de març de 2024
 
Residir en la Investigació. Transferència del Coneixement a través de l'Art
Residir en la Investigació. Transferència del Coneixement a través de l'Art

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Societat, obri la II fase de selecció de projectes artístics en el context del primer concurs 'Residir en la Investigació. Transferència del Coneixement a través de l'art'. Aquesta iniciativa té com a objectiu fonamental fomentar i incentivar la transferència del coneixement generat pels grups d'investigació universitaris a través de l'art i la cultura.

La Universitat de València inicia amb aquesta convocatòria una aposta per les residències d'artistes com a element de transferència de la investigació. Una iniciativa que uneix l'interés per la investigació amb la pràctiques artístiques, una fórmula que tendeix ponts entre la creativitat i la investigació perquè la societat conega algunes de les línies de recerca que es desenvolupen al si de la Universitat.

Una convocatòria oberta a totes les disciplines artístiques. Els artistes seleccionats podran desenvolupar el seu projecte durant el seu estada a València, conéixer els grups de recerca, i mostrar el seu treball final als espais universitaris.

En aquesta segona fase, se seleccionaran quatre projectes artístics que estiguen vinculats estretament a les línies d'investigació premiades en la primera fase. Les  línies premiades són: 'Estereotips de gènere associats a les activitats fisicoesportives'; 'Medicina contemporània, sabers, pràctiques i escenaris. Ciència, tècnica i societat en l'Edat Moderna. Ciència, tècnica i societat (segles XIX - XX)'; 'Astrofísica extragalàctica i cosmologia i 'Aplicació de la perspectiva de gènere a l'estudi de les societats del passat'.

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 15 d'abril.

Es destinarà un import total de 12.000 euros per a les ajudes a concedir. Cada projecte artístic seleccionat rebrà una dotació econòmica de 3.000 euros, destinats a la producció del projecte.

Més informació:

Arxivat en: Cultura