La Universitat de València facilita un retrat inèdit de Juan Genovés

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 15 de maig de 2020
 
Juan Genovés el passat mes de gener. Foto Ricardo Martín.
Juan Genovés el passat mes de gener. Foto Ricardo Martín.

La Universitat de València lamenta la pèrdua del pintor valencià Juan Genovés. Des de la institució recorden que el que fóra un dels artistes valencians més internacionals, estava molt unit a la institució. De fet, al llarg de 2020, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València té previst inaugurar una exposició, on es presentarà possiblement un dels últims retrats realitzats a l'autor de ‘El abrazo’.

El retrat en qüestió, en blanc i negre, i inèdit, és una obra del fotògraf Ricardo Martín, i va ser realitzat a finals del mes de gener, en l’estudi de Genovés, a Madrid. La imatge formarà part de l'exposició ‘Les Cares del Temps’, que la Universitat de València prepara i inaugurarà en els pròxims mesos al Centre Cultural La Nau. 

Genovés ha estat molt vinculat a la Universitat de València. Ha col·laborat en diversos projectes expositius, cedint les seues obres de manera altruista, i la col·lecció Martínez Guerricabeitia compta amb pintures d'aquest valencià universal. La Universitat facilita aquesta imatge, realitzada per Ricardo Martín, pel seu gran valor testimonial.