La Universitat de València inicia el tràmit per a la creació de l’Institut Interuniversitari López Piñero

  • 30 de gener de 2017
 
Institut Interuniversitari Lopez Piñero

El Consell de Govern de la Universitat de València ha iniciat aquest dilluns el tràmit per a la creació de l’Institut Interuniversitari López Piñero, un centre que compartirà amb les universitats d’Alacant, Miguel Hernández i Jaume I. L’institut naix amb molts dels investigadors i línies de treball de l’anterior ens, que s’ha hagut de reorientar després de l’eixida del CSIC. El Consell també ha ampliat el permís de paternitat a sis setmanes.

La vicerectora d’Investigació i Política Científica, Pilar Campins, ha destacat la importància científica de l’institut, que ha obtingut la millor qualificació per part de l’organisme d’avaluació.

El Consell de Govern va decidir en 2014 impulsar la creació de l’institut, dissenyat a partir d'un “capital humà, intel·lectual, bibliogràfic i material atresorat pel conjunt de departaments i grups de recerca que el conformen i, en particular, a partir del procedent de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (IHMC),centre mixt de la Universitat de València i el CSIC entre 1985 i 2014, que va ser el referent i element articulador, i que va funcionar de manera continuada durant les últimes tres dècades, fins a la retirada del CSIC”.

El futur institut tindrà la seua seu principal al Palau Cerveró, un edifici històric situat en el centre de la ciutat de València, rehabilitat per la Universitat amb fons europeus. El Palau de Cerveró és seu de la Biblioteca Vicente Peset, integrada en la Biblioteca de Ciències de la Salut de la Universitat de València com a fons bibliogràfic, hemerogràfic i documental especialitzat en història de la medicina i de la ciència.

Permís de paternitat

D’altra banda, el Consell de Govern ha aprovat l’ampliació del permís de paternitat en la Universitat per naixement de fill o filla, adopció o acolliment fins a la sis setmanes, segons ha explicat la vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, Maria Vicenta Mestre. Així mateix, en cas de part múltiple s'amplia una setmana més.

Condol institucional

En el seu informe, el rector ha expressat el condol institucional per la defunció de José Luis Valdés Navarro, qui va ser degà de la Facultat de Matemàtiques durant els anys de 1997 al 2002; el professor Vicente Llombart de la Facultat d’Economia, de la qual també va ser degà; Doro Balaguer, medalla de la Universitat en 2001, pintor i polític, membre del Grup Parpalló; i Manuel Cobo, penalista, qui va ser rector de la Universitat de València.