La Universitat de València ja és tercera d’Espanya al rànquing Webometrics en presència i visibilitat a la web

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 2 de febrer de 2024
 
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) ha millorat un lloc respecte a gener de 2023, i ja és la tercera d’Espanya al Webometrics Ranking of World Universities, una classificació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) que mesura la presència i la visibilitat de les institucions a la web. La institució, a més, es primera de la Comunitat Valenciana, i millora 16 llocs en la classificació mundial, fins arribar a la posició 188, entre 11.991 centres.

El rànquing Webometrics és una iniciativa del Cybermetrics Lab, grup de recerca del CSIC que des del 2004 publica dos vegades a l’any aquesta classificació.

Per indicadors, la Universitat de València millora en tots respecte a l’any 2003. Així, en Excel·lència (nombre d’articles acadèmics publicats en revistes internacionals d’alt impacte compresos entre el 10% més citat de les disciplines respectives), la UV escala a la posició mundial 206, mentre que en juliol de 2023 va ocupar el lloc 231 mundial.

En un altre indicador, Impacte i Visibilitat (nombre de backlinks o xarxes externes amb enllaços que apunten a la Universitat de València), la institució millora posicions en l’esfera internacional i aplega al lloc 259 (pel 270 en juliol passat i el 281 en gener de 2023).

En Obertura/Transparència, un indicador que mesura el nombre de cites dels principals autors de cada institució, segons Google Scholar Citations, la Universitat millora set llocs a escala internacional, i passa de la posició mundial 186 del juliol passat a la 179 de l’any 2024.

En el conjunt del sistema universitari espanyol, la UV només és superada per la Universitat de Barcelona i per la Universitat Complutense de Madrid, mentre que a nivell europeu ocupa el lloc 57, 8 posicions millor que en juliol de 2023. A escala internacional, el Webometrics el lideren les Universitats de Harvard i Stanford, i el Massachusetts Institute of Technology.

 

Webometrics (pàgina Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/0B02iP3

Webometrics: https://www.webometrics.info/en/world