La Universitat de València lliura els premis de l’Olimpíada de Física en la seua fase local

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 29 de febrer de 2024
 
L’alumnat premiat i el seu professorat, a més del jurat, en la Facultat de Física de la Universitat de València.
L’alumnat premiat i el seu professorat, a més del jurat, en la Facultat de Física de la Universitat de València.

El lliurament de premis de la fase local de les XXXV Olimpíades de Física ha tingut lloc hui dijous 29 de febrer al saló de graus Lise Meitner de la Facultat de Física. Carlos Calderón Alba (CE Mas Camarena de Paterna) i Luis David Minuesa Figueras (IES Faustí Barberà d’Alaquàs), s’han classificat els primers, mentre que Olaf Imiolek (C. El Plantío Int. School de Paterna) i Alberto Carpano Atienza (IES Joan Fuster de Sueca) han sigut els segons. Com a suplents aniran Ángel García Andreu (IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot) i Ana Maset Sola (CE Gençana de Godella).

L’Olimpíada de Física és una competició de caràcter internacional en què participa alumnat de nombrosos països i que organitza la Real Societat Espanyola de Física (RSEF) en la seua fase nacional. La Universitat de València –a través de la Facultat de Física i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat– així com la Universitat Politècnica de València, s’encarreguen de la fase local de la competició, que va tindre lloc dijous 22 de febrer i va consistir en una prova escrita de problemes i exercicis de Física.

L’alumnat de batxillerat que participa en aquesta prova opta als premis locals, els quals inclouen, entre altres, 1.000 euros si es matriculen el pròxim curs a la Universitat de València. I, a més, els primers quatre classificats poden anar a la fase nacional (Granada, 4-7 d’abril), a més de les Olimpíades iberoamericana (Mèxic) i europea, a Kutaisi (Geòrgia), del 15 al 19 de juliol de 2024.

Tots els 25 preseleccionats dels 127 participants en la prova preliminar celebrada el darrer mes d’octubre van rebre un curs de física de 74 hores impartit per professorat de les dues universitats i ahir van participar en l’acte de lliurament de premis, tant als preseleccionats com als classificats a la prova local de la competició.

Van fer l’entrega de premis la vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la UV, Isabel Vázquez; el vicerector d’Estudiants i Emprenedoria de la UPV, Alberto Conejero Casares; el Degà de la Facultat de Física, Jordi Vidal Perona; i la presidenta de la Secció Local de la Real Sociedad Española de Física (RSEF), Mariam Tórtola. Va estar també present el Comité Local organitzador de l’Olimpíada de Física del Districte universitari de València, format per Chantal Ferrer i Mª Jesús Hernández (UVEG) i per Juan Carlos Carrión (UPV), així com una representació del professorat que ha impartit el curs.

A més dels sis premis a l’estudiantat classificat (quatre estudiants passen a la fase nacional, més dos suplents), els sis rebran ara un curs experimental de 12 hores als laboratoris de la Facultat de Física.

HelioEscrig Pérez, Clemencio Calvo Gallergo, José Ramón Martínez Fierro, Eva María Pérez Gómez, Maria Empar Navarro i Gil i Maria Luisa García Baños són les professores i els professors de l’alumnat premiat.

 

Bases del concurs: https://ir.uv.es/ku0FoAq

Imatges: